banner113

Nusaybin Kaymakamlığından Açıklama

Nusaybin Kaymakamlığı, İlçede devam eden sokağa çıkma yasağı ve yaşamını yitiren vatandaşla ilgili açıklama yapıldı.

Nusaybin Kaymakamlığından Açıklama
Yapılan açıklamada; yaşamını yitiren vatandaşın şarapnel parçasıyla yaralandıktan sonra vefat ettiği kaydedildi.Nusaybin Kaymakamlığı'nca yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlçemizde 13/11/2015  Cuma günü saat 21.00 itibari ile kamu düzeninin sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunması, bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, tuzaklanmış ve patlayıcı yerleştirilmiş hendek ve barikatların kaldırılarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

İlçemiz 112 Çağrı Merkezi’ne gelen yaralı vatandaşların olduğu bilgisi üzerine 3 vatandaşımızın süratle Nusaybin Devlet Hastanesi’ne intikalleri sağlanmıştır.  Yapılan tüm müdahalelere rağmen bir vatandaşımız yaşamını yitirmiştir. Diğer vatandaşlarımızın tedavileri devam etmektedir.

Yapılan ilk incelemeler neticesinde hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımızın şarapnel parçalarından dolayı yaralandıkları tespit edilmiştir.

Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya mecralarında “Polis tarafından vatandaş katledildi” şeklinde kasıtlı olarak ortaya atılan iddialar tamamen yersizdir. Güvenlik unsurlarınca olayın vuku bulduğu bölgede herhangi bir operasyon yapılmadığı gibi  o bölgede herhangi bir güvenlik unsuru da  bulunmamaktadır.

 Vatandaşlarımızın, kasıtlı olarak yapıldığı düşünülen ve manipülasyona açık haberlere itibar etmeyeceğine olan inancımızı paylaşıyor, konuyla ilgili olarak yapılan araştırma ve inceleme s

onuçlarının kamuoyu ile paylaşılacağını belirtiyoruz.Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur"denildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2015, 10:08

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER