Nusaybin’ De Elektrik Hatları Yer Altına Alınıyor

Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürlüğü, Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağının uygulandığı dönemde hasar gören elektrik hatlarını yer altına alıyor.

Nusaybin’ De Elektrik Hatları Yer Altına Alınıyor

İlçede hasar gören aydınlatma direkleri yenilenirken, kullanılamaz durumda olan trafolar ise yenileri ile değiştirilecek.

 

HATLAR YERALTINA ALINIYOR

Mardin’in Nusaybin ilçesinde gerçekleştirilen hendek operasyonları nedeniyle Valilik tarafından 14 Mart 2016 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 25 Temmuz 2016 tarihinde kaldırılmıştı.

Yasağın kaldırıldığı Nusaybin ilçesindeki operasyonlar sırasında birçok işyerleri ve ev gibi, elektrik altyapısı da ciddi biçimde zarar gördü. Dicle Elektrik Dağıtım, yasağın kalktığı mahallelerde elektrik altyapısını onarmaya devam ederken, işyerlerinin yoğun olarak bulunduğu çarşı merkezindeki esnafın taleplerini de karşılamak için harekete geçti.

 

HASAR GÖREN TRAFO DA DEĞİŞECEK

İlçenin ticaret merkezi olarak bilinen Amerikan Pazarı mevkiinde elektrik hatlarının yeraltına alınması için çalışmalar zaman geçirilmeden başlatıldı. Bu durum, esnaf arasında da sevinçle karşılandı.

Dicle Elektrik Dağıtım yetkililerinden alınan bilgiye göre, buradaki çalışmalar sırasında 1.200 metre yeraltı kablosu, 31 adet dağıtım kutusu, 21 adet bina içi dağıtım panosu kullanılacak. Aynı bölgede 24 adet aydınlatma direği de dikecek olan Dicle Elektrik Dağıtım, ayrıca çatışmalar sırasında isabet alarak zarar gören 400 kVA gücündeki trafoyu da yenisi ile değiştirecek.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2016, 12:13

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER