banner113

Nusaybin Belediyesi’nden Rojava İle Dayanışma Kampanyası

Nusaybin Belediyesi öncülüğünde kent genelinde başlatılan ve DBP ile kentte bulunan çok sayıda sivil toplum örgütünün desteklediği Rojava ile dayanışma amacıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Nusaybin Belediyesi’nden Rojava İle Dayanışma Kampanyası

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Nusaybin Belediyesi öncülüğünde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Nusaybin İlçe Örgütü ve kentte bulunan yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütünün de desteklediği Rojava ile dayanışma amacıyla yardım kampanyası başlattıldı. Kampanyaya ilişkin belediye binası önünde basın açıklama açıklamasına Nusaybin Belediyesi Eş Başkanı Sara Kaya, DBP ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Açıklamada konuşan Belediye Eş Başkanı Sara Kaya, bilindiği üzere burada Belediye, DBP İlçe Örgütümüz, STK Temsilcileri ve Kadın Kooperarifi olarak bir araya geldiklerini belirerek, “ çocuklara mama, çocuk bezi, kadınsal ihtiyaçlar ve kuru gıda toplamak için bir araya geldik. Nusaybin ve çevre halkına çağrımız başta Kobanê halkı olmak üzere Rojava’daki kardeşlerimize yardımda bulunmak için seferberlik içerisinde olmalıyız. Nusaybin halkının da destek sunacağı Rojava ile dayanışma kampanyamızı başlatıyoruz. Toplayacağımız insanı yardımlar Mitanni Kültür Merkezi’nde toplanıp oradan en kısa zamanda Rojava’daki kardeşlerimize ulaştıracağız” dedi.

Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası A. Gani Bilge, Rojava’daki halkımız kötü durumdadır. Bizim onlara karşı bir sorumluluğumuz var. Oradaki halkımıza bu kötü ve karanlık günlerde birlik içerisinde olmayız. Bizde Rojava’daki halkımızla dayanışmak için gıda yardımını toplama kampanyası başlattık” diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2014, 16:02

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER