Nusaybin Belediyesinde devir teslim töreni yaşandı

2014 yerel seçimler sonrası Nusaybin Belediyesinde devir teslim töreni yaşandı.

Nusaybin Belediyesinde devir teslim töreni yaşandı

2014 yerel seçimler sonrası Nusaybin Belediyesinde devir teslim töreni yaşandı.
Eşbaşkanlar Sara Kaya - Cengiz Kök ve Belediye Meclis üyeleri mazbatalarını alarak Nusaybin Belediye binasına geldi.
Kapıda eseki Başkan Ayşe Gökkan, eski meclis üyeleri ve personel tarafından karşılanan yeni yönetim Meclis toplantı salonuna geçti.
Devir teslimde konuşan eski başkan Gökkan, yen yönetimi tebrik ettiğini söyledi.
Aylarca süren meşkkatli bir süreç yaşadıkları için Nusaybin ve Kürdistan halkını tebrik ettiğini kaydeden Gökkan: "Bunu yapan az halk vardır. Aram Akyüz nedeniyle iki gündür ilçe olarak üzüntülüyüz. Devlet dağdaki gerillayla ateşkes yapıyor, Dağlardan cenaze gelmiyor ama cezaevlerinden cenazeler geliyor. Bu barış süreci böyle olmamalı. Bu halk ateşkese böyle inanmıyor. Seçim böyle üzüntülü bir ortamla sona erdi. Biz belediye ve meclis olarak Nusaybin'le vedalaşmıyoruz. Kürdistan'da özgürleşmeden biz belediyeleri özgürce yönetemeyeceğiz. Biz arkadaşlarımızın yanındayız. Tüm belgelerimizi seçimden önce basın ve halkla paylaştık. Bizim hesap veremeyeceğimiz hiç bir konu yoktur." şeklinde konuştu.

 
Seçim sürecini çok güzel bir şekilde geçirdiklerini ifade eden Eşbaşkan Kaya ise, Aram Akyüz'ün yaşamını yitirmesiyle üzüntülü yaşadıklarını kaydetti.
Aram Akyüz'ün hem arkadaşı hem akrabası hem de yoldaşı olduğunu ifade eden Kaya: "Nusaybin'de yeni veya eski meclis yoktur. Eski veya yeni başkan yoktur. sadece isimler değişiyor. Bu halka layık olmaya çalışacağız. Biz kendi gücümüzle buraya gelmedik halkımızın gücüyle buraya geldik. Kendim ve meclisteki arkadaşlarımızdan da isteğim bu 5 yılı halkımıza layık olmak için çalışmaktır."
Kaya, Aram Akyüz'ün vefatı nedeniyle kentteki tüm kutlamaları iptal ettiklerini, oy kullanmak için ilçeye gelmek isteyen öğrencilere imkansızlıktan dolayı yardımcı olamadıkları için de özür dilediklerini söyledi.
Eşbaşkan Cengiz Kök de yerel seçimleri referandum olarak gördüklerini belirtti.
Hedeflerinin sadece belediye kazanmak olmadığını bildiren Kök: "Bugün dağlardan cenaze gelmiyor ama cezaevlerinden geliyor. Bugün 500 - 600 arkadaşımız cezaevlerinde ve sağlık açısından zor durumdadır. Kürdistan'da yeni değişimler olacaktır. Devir - teslim sadece resmiyettedir. Bizim için önemli olan hareketimizdir. Amacımız hizmet anlamında şehrimizi ileriye taşımaktır ama aynı zamanda bir misyonumuz var. Bugün devam eden bir süreç de var. Kuzey ve Batı'da yaşanan gelişmeler var. Bunlara da kayıtsız kalamayaz." şeklinde konuştu.
Konuşmalardan Başkan Gökkan makamını Eşbaşkanlar Kaya - Kök'e devretti.

-AKYÜZ İÇİN TÜM KUTLAMALAR İPTAL EDİLDİ
Nusaybin Belediyesi seçim sonuçları ve devir teslim için yapılması düşünülen tüm kutlamalar iptal edildi.
Nusaybin Belediye Eşbaşkanı Sara Kaya, yaşamını yitiren Aram Akyüz için yapacakları tüm kutlama etkinlik ve programlarını iptal ettiklerini söyledi.
Nusaybinim.com

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2014, 18:32

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER