Nusaybin Belediyesi Toplantıya Yöresel Kıyafetlerle Katıldı

Nusaybin Belediyesi Kadın Meclis Toplantıya Yöresel Kıyafetlerle Katıldı

Nusaybin Belediyesi Toplantıya Yöresel Kıyafetlerle Katıldı

Nusaybin Belediyesi kadın meclis üyeleri, aylık yapılan meclis toplantısına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yöresel kıyafetleriyle katıldı.

Nusaybin Belediyesi Mart ayı meclis toplantısına, meclis üyesi kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle yöresel kıyafetlerle katıldı. Rengârenk yöresel kıyafetler giyen kadınlara, mecliste bulunan erkek meclis üyelerinden de destek geldi. Meclis toplantısında yöresel giyme amaçlarına dair açıklama yapan Belediye Eş Başkanı Sara Kaya, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü vesilesiyle yöresel giyindiklerini belirterek; “ çıkan iç güvenlik paketini de buradan bir kere daha kabul etmediğimizi belirtiyoruz. Eğer gerekirse her gün bu kıyafetlerle geleceğiz. Buradan kadın arkadaşlara bir kere daha çağrımızdır. Rojava ile aramızda olan sınırların ne kadar anlamsız olduğunu bir kere daha tüm dünyaya göstermek amacıyla 6-7 Mart tarihinde Nusaybin’de düzenlenecek olan Dünya Kadın Yürüyüşü ’ne herkesin katılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Eş Başkan Cengiz Kok ise, 6-7 Mart’ta düzenlenecek olan Dünya Kadın Yürüyüşü ‘ne katılım çağrısında bulundu

Toplantı, kadınların “Jinjiyanazadi” sloganı atarak sonlandırıldı.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2015, 00:47

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER