banner113

Nusaybin Belediyesi, Stratejik Plan İçin Muhtarlarla Görüştü

Nusaybin Belediyesi, 5 yıllık stratejik plan için ilçenin muhtarlarının görüşlerini almak için toplantı gerçekleştirdi.

Nusaybin Belediyesi, Stratejik Plan İçin Muhtarlarla Görüştü

Nusaybin Belediyesi Eş Başkanları Sara Kaya ve Cengiz Kök, Stratejik Plan Çalışma Ekibi ( belediye birim müdürleri ), Stratejik Plan Hazırlama Koordinatörleri ile Stratejik Plan Üst Kurulu ilk olarak büyük şehir yasası ile ilçeye bağlanıp mahalle konumuna gelen 66 köy ve mezranın muhtarları ile Mitanni Kültür Merkezi’nde, kent merkezinde bulunan 15 mahallenin muhtarlarıyla ise belediye binasında toplantı aldı. Nusaybin Belediyesi heyeti, kente yapacakları plan ve projeler ile 5 yıllık stratejik plan hazırlığı için yapılan toplantıda konuşan Nusaybin Belediyesi Eş Başkanı Sara Kaya; Nusaybin’deki muhtarlarla yaptıkları toplantının amacının hazırlayacakları 5 yıllık stratejik plana dahil etmek istediklerini söyledi. Kaya, “halkımızı da çalışmalarımızın içine katmak istiyoruz. Daha önce de köy komisyonumuz köyleri dolaşıp köylerimizin sorunlarını tespit etmek için çalışma yürüttüler. Şimdi de muhtarlarımızın hazırlayacağımız ve 5 yıl içerisinde yapacağımız çalışmalar hakkında düşünce ve önerilerini almak için toplandık” dedi.  Eş Başkan Kaya, yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde de köylerin büyük oranda katılımından ve başarısından dolayı tebriklerini sundu.

Eş Başkan Cengiz Kök ise, büyük şehir yasa tasarısı ile köylerin ilçelerin mahalleleri konumuna gelmesiyle birlikte köylerdeki genel sorunları bildiklerini belirterek, halkla birlikte köy ve mahalleleri güzelleştirmek adına çalışmalarını yürüteceklerini ifade etti. Kök,  kent temsilcilerimizin dile getirdiği bütün plan ve projelere katılıyoruz. Birlikte hazırlayacağımız stratejik planda, kentin bütün dinamiklerini içine katarak, çalışmalarımızı yapacağız" dedi.

Yapılan toplantılar da , yol, su, ulaşım, trafik, toplu taşıma, imar, alt ve üst yapı, temizlik vb konular dile getirildi.

2015-2019 yılları arasında Nusaybin ilçe merkezi ve büyük şehir yasası ile birlikte kent merkezine bağlanan köyler dahil olmak üzere yapılmasını istedikleri amaç, faaliyet, görüş, talep ve önerilerini [email protected] adresine iletebilirler.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2014, 23:08

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER