banner113

Mor Dimet Kilisesi Tescil Edildi

Nusaybin ’in 56 km kuzeydoğusunda yer alan Mor Dimet Kilisesi, tescil edilerek Nusaybin'in kültürel mirasına kazandıran Nusaybin Belediyesi kültürel mirası koruma ve kültürel envanter oluşturma projeleri kapsamında yapılan çalışmalara yenisi eklendi.

Mor Dimet Kilisesi Tescil Edildi

Diyarbakır Kültür Varlıkları Koruma Kurulu uzmanları tarafından tespit çalışmaları sonucunda Nusaybin ilçe merkezine bağlı Taşköy(Arbo) Mahallesi’nde bulunan Mor Dimet Kilisesi, Diyarbakır Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından "Korunması gerekli taşınmaz varlığı" özelliği gösterdiğinden ve 2863 sayılı Kanunun, Tespit ve Tescil ile ilgili 7. Maddesi kapsamında tescil edilmesine, koruma gurubunun I. Grup yapı ve koruma alanının da taşınmazın kendi 119 ada, 15 ve 7 parsellerde kayıtlı bulunan taşınmazın belirlenmesine karar verilmesiyle tescil edildi.

 

Nusaybin ’in ilçe merkezinin 56 km kuzeydoğusunda Taşköy(Arbo)Mahallesi’nde yer alan Mor Dimet Kilisesi, Meryem Ana, Mor Gevregis, Mort Şemuni Kiliseleri ve Mor Şemun Manastırı bulunmaktadır. Tur Abdin Bölgesindeki Mor Dimet Kilisesi’nin mimari yapısı ve tarihi kayıtlardan 5.6 yüzyıllarda inşa edildiği görülmektedir. 

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2015, 14:10

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER