Memur Sen ;”Tüm Eğitim Camiamızın Başı Sağ Olsun”.

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Mardin İl başkanı Eyüp Değer ve Eğitim Bir Sen üyeleri, Nusaybin’de iki öğretmenin hayatını kaybettiği trafik kazasının meydana geldiği bölgeye karanfil bırakıp basın açıklaması yaptı.

Memur Sen ;”Tüm Eğitim Camiamızın Başı Sağ Olsun”.
Memur Sen  ve Eğitim Bir Sen Mardin İl başkanı Eyüp Değer, Eğitim Bir Sen yöneticileri ve öğretmen ellerinde karanfillerle Mardin Yolu caddesine geldi.
 
Burada kazanın meydana geldiği yerde basın açıklaması yapan Memur Sen il Başkanı Değer, iki meslektaşlarının elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmelerinin acısını yaşadıklarını dile getirdi.
 
Açıklamasında, ülkemizde yaşanan trafik kazalarının artışına dikkat çeken Değer, yetkililerin katı tedbirler almasını istedi.
Değer yaptığı açıklamada;

Bugün burada hepimiz hüzünlüyüz, hepimizin yüreği yangın yeri. 2 gün önce aramızda olan ve bugün maalesef trafik terörüne kurban vererek ebedi aleme irtihal etmiş olan Suzan öğretmenimiz ve Büşra öğretmenimiz için toplanmış bulunmaktayız. Bir evlat düşünün, doğumuyla anne baba olmuşsunuz. Geceler boyu uyumamışsınız, okula götürüp getirmişsiniz, bir an eve geç kalınca telaşlanmışsınız. 16 yıl boyunca eğitim hayatında yanında olmuşsunuz ve nihayetinde “baba ben atandım, öğretmen oldum” nidasıyla dünyalar sizin olmuş.
Ve bir anda bütün emekler, hayaller yok olup gidiyor. Ne uğruna. Tüm dünyada var olan trafik kurallarına uymayan biri Suzan öğretmenimizi ve Büşra öğretmenimizi aramızdan alıp gidiyor. Bütün emekler bir anlık ihmalle yerle yeksan oluyor. Anadolu’nun bağrından gelip ilimizde aşkla ve özveriyle çocuklarımızın yolunu aydınlatıp, onları geleceğe hazırlarken, dikkatsiz ve kural tanımayan bir sürücünün ihmaliyle iki meslektaşımızı hayatlarının baharlarında toprağa vermemize neden oldu. Öğrencilerimiz öğretmensiz, sınıflarımız öğretmensiz, öğretmenler odası sessizliğe büründü.
Mesleğimiz gereği, insan yetiştirmeye, insanlara doğruyu ve hakkı öğretmeye ahdetmiş eğitim neferleri olarak buradan tüm Türkiye’ye sesleniyoruz.
İnsan en şerefli varlıktır. İnsanın yaşam hakkı en temel haktır. Bunu sonlandırmaya kimsenin hakkı yoktur. Karayollarında araç ve yaya Haklarını belirleyen trafik kuralları asla ihmal edilmemelidir. Bu kurallara uymayan kim olursa olsun, affedilmemeli, görmezden gelinmemeli ve cezaları ötelenmemelidir. Cezalar kesin ve kati olmalıdır. Toplum olarak, şunu bilmeliyiz.
“Ben trafik kurallarına uymazsam kesinlikle ceza alacağımı bilmeliyim ve bunun karşılığında bir yaptırım olacağını kesin kez görmeliyim.” Ancak, Toplumda sürücülerin hız limitlerine uyulmadığı, yaya geçitlerinde sürücülerin yayalara geçiş önceliği vermediği gibi çeşitli kuralların ihlal edilmesine rağmen gerekli cezai yaptırımların uygulanmadığı görülmektedir. Bu durum beraberinde sürücülerde rehavete neden olmakta, ancak yayalarda da ben geçerim, sürücüler durması lazım şeklinde bir algıya neden olmaktadır. Bunun için, kesin kuralların hem yayalara ve hem de sürücülere net olarak ifade edilmesi gerekmektedir. Kusurlu ve ölümlü trafik kazalarına sebebiyet veren her kim olursa olsun, cezasız kalmamalı ve trafikten men edilmelidir.
Çok mu zor? Yaya geçitlerinde yavaş gitmek, levhalarda yazılan kurallara dikkat etmek. Yaya geçitlerinde öncelik yayanındır. Bunun için daha ne kadar bedel ödenmesi, kaç canın daha verilmesi gerekiyor.
Annelerin, babaların feryatları artık dinsin. Trafik kazalarındaki ölümler, kader değil en büyük cinayettir.
Lütfen kurallara uyalım, insan hayatı bu kadar ucuz olmamalıdır.  
Meslektaşlarımız Suzan öğretmenle, Büşra öğretmenlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelere sabır diliyorum. Başta Nusaybin Eğitim camiası olmak üzere tüm eğitim camiamızın başı sağ olsun.
Yapılan basın açıklamasından sonra Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Mardin İl Başkanı Eyyüp Değer, Nusaybin Eğitim Bir Sen Başkanı Şafak Kavak, Mardin Eğitim Bir Sen yönetim kurulu  ve eğitim çalışanları ile  birlikte   hayatını kaybeden öğretmenlerin görev yaptığı okulu ziyaret ederek öğretmenlerin masalarına karanfil koyup mesai arkadaşlarına başsağlığı dileklerini iletip taziye ziyaretinde bulundu

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2021, 10:04

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER