banner113

Kentte At Arabası Yasağı Hatırlatıldı

Nusaybin Belediyesi Belediye Eş Başkanı Sara Kaya ile Zabıta Müdürlüğü, at arabalarının şehir merkezine girmesinin ve taşımacılık yapmasının yasak olduğunu belirterek 2015 yılının Mart ayı sonuna kadar kentte bulunulacak at arabalarına el konulacağını bildirdiler.

Kentte At Arabası Yasağı Hatırlatıldı

Nusaybin Belediyesi Toplantı Salonu’nda at arabası sahipleri ile görüşen Belediye Eş Başkanı Sara Kaya ile Zabıta Müdürü Berces Gündüz toplantıda hem şehir içerisinde sağlıksız bir şekilde taşımacılık yapan hem trafiğin aksamasına neden olan aynı zamanda at arabalarının şehri kirlettiği ifade edildi. Bu konu da Belediye Eş Başkanı Sara Kaya; “ at arabalarına direk müdahale etmek istemedik. İsteseydik sizinle iş yapan esnafla görüşür size hiçbir şekilde iş vermemelerini sağlayabilirdik. Fakat bizler sizin mağdur olmanızı istemiyoruz. Daha önceki dönemlerde de yasaklama girişimleri oldu. Ancak yapılan bütün çalışmalara rağmen sizler yine ısrar ettiniz. Ancak bundan sonra kesinlikte buna izin veremeyiz. Hem halktan hem de kentte gelen misafirlerden şikayetler geliyor. Bundan sonra size müsaade edemeyiz; çünkü bu kent artık at arabalarını kaldırmıyor. Trafikte aksaklık oluyor. Daha geçen gün itfaiye trafik nedeniyle sorun yaşadı. Bu konu da hiçbir şekilde artık göz yummayacağız. Sizlerin de bu konu da anlayış gösterip en geç 2015 yılının Mart ayı sonuna kadar at arabaları kesinlikle yasaklanacaktır” dedi.

At araba sahipleri eğer kendilerine iş imkanı sağlanırsa yasağa uyacaklarını kendilerinin de yaptıkları işten rahatsızlık duyduklarını hem sağlık açısından hem de maddi olarak kendilerine bir katkı katmadığı belirttiler.

 

Yapılan görüşmelerin ardından at arabası sahipleri belediyeden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2014, 13:07

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER