banner113

“Kadın Sağlığı Eğitimini” tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı

Nusaybin Belediyesi Gülşilav Kadın Danışma Merkezinde, 13 haftada kadın sağlığı konulu eğitimini tamamlayan 12 bayan kursiyere sertifikaları verildi.

“Kadın Sağlığı Eğitimini” tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı

Nusaybin Belediyesi Gülşilav Kadın Danışma Evinde düzenlenen Kadın sağlığı eğitim kursu sertifika törenine katılan Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, son dönemlerde kadın sağlığı üzerinde yapılan tartışmalara yanıt olabilecek bir kadın çalışması düzenlediklerini söyledi. "Uzun zamandır arkadaşlarımızla birlikte Gülşilav Kadın Evi öncülüğünde kadın sağlığı için çalıştıklarını ifade eden Başkan Gökkan; ’’ Türkiye’de şu anda konuşulan kürtaj meselesine en güzel cevap belediyemiz tarafından kadın sağlığı eğitimini vererek vermiştir. Eğer bir devlet bir kadının bedeni üzerinde yasal kararlar çıkartıyorsa o devlet kaybetmiştir. Bu günkü samimiyet anlamında kadın sezaryen ve kürtaj yapma hakkına kendisi sahiptir. Bunu hiçbir kanunla belirleyemezsiniz. Özellikle de Uludere`de yarısı çocuk 34 insanın hayatını kaybetmesi üzerine bir politik olarak geliştiriyorsanız bu bir ülkenin yüz karasıdır. Biz kadınlar buna boyun eğmeyeceğiz. Yani şu anda heronlar o görüntüyü tespit etmiştir. F 16 vurmuştur. Eğer kürtajla Roboski birlikte tartışılıyorsa o zaman heronlar ultrason olmuştur." şeklinde konuştu.

 

  Konuşmanın ardından 13 haftalık kursu başarıyla tamamlayan 12 kursiyere Başkan Ayşe Gökkan, Başkan yardımcısı Saliha Cabadak, Kürdi-der eşbaşkanı Şükran Duran, Belediye Meclis üyeleri ve belediye çalışanları tarafından sertifikaları verildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2012, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER