banner113

Gırnavas Ve İpekyolu Mahallesi’nde 18’inci Madde Uygulamasına Başlandı

İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz tarafından yapılan açıklamaya göre kentin daha çağdaş bir görünüme kavuşması için Gırnavas ve İpekyolu Mahallesi’nde 18’inci madde uygulamasına geçmek için çalışmalarına başladığını belirtti.

Gırnavas Ve İpekyolu Mahallesi’nde 18’inci Madde Uygulamasına Başlandı

Belediyemize bağlı İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz tarafındanilçemiz İpekyolu Caddesi’ninüst bölgesinde yer alan Gırnavas Mahallesiile İpekyolu Mahallesi’nde kaçak yapı ve çarpık yapılaşmanın önlenmesi, mülkiyet sorunlarının çözümü,bölgenin çok müşterekli olması nedeniyle ortaklığın giderilmesi, sağlıklı bir kentin sağlanması, yörede arsa sıkıntısının giderilmesi ve yeni imar parsellerin oluşturulması, sosyal donatı alanlarının ( eğitim, park, çocuk bahçesi, ibadet ve pazar yeri, sağlık alanı ve resmi kurum alanları) oluşturulması için 3194 sayılı İmar Kanunun 18’nci maddesi uygulaması çalışmalarına başlanmıştır.

 

İpekyolu mahallesinin bir bölümünde yapılaşmalardan kaynaklı altyapı hizmetleri götürülmemektedir. Bu uygulamadan sonra belediye hizmetlerinden daha kapsamlı faydalanması sağlanacaktır. Bununla birlikte belediyelerin yetkisinde olan imar uygulamaları ile uygulama sahalarında çağdaş yaşam için gerekli olan umumi hizmetlere ayrılan yerleri kazanmakla beraber, mevcut haliyle düzensiz olan bu alanlardaki amaç kadastral parselleri inşaat yapmaya elverişli parseller haline de getirebilmektir.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2014, 09:05

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER