banner113

Fransa Kürdistan Dostluk Derneği Nusaybin Belediyesi’ni Ziyaret Etti

Fransa Kürdistan Dostluk Derneği (Association de solidaritê France-Kurdistan) Başkanı Sylvie Jan ve beraberinde dernek üyeleri ile insan hakları savunucularından oluşan bir heyet Nusaybin Belediyesi’ni ziyaret etti.

Fransa Kürdistan Dostluk Derneği Nusaybin Belediyesi’ni Ziyaret Etti

Heyet, Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sara Kaya ile Belediye Meclis Üyeleri tarafından karşılandı. Ziyarette, sınır kentti olan Nusaybin’deki gelişme ve durum hakkında bilgi alıp Fransa kamuoyunu bu konu da bilgilenmeyi amaçladıklarını belirten heyet, bulunma amaçlarının sınırda yaşananları Fransa’ya götürmek ve IŞİD’in gerçek yüzünü Fransa halkına göstermek olduğunu söylediler.

Nusaybin Belediyesi ile dayanışmak amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten heyet, bölgedeki Kürt kurum ve kuruluşları ile dayanışma ve ortak çalışmalarda bulunduklarını belirtti. Ziyaretin kendileri açısından memnuniyet verici olduğunu belirten Nusaybin Belediyesi Eş Başkanı Sara Kaya, Ortadoğu’da savaşların yaşanmasının en büyük nedeninin dış güçlerin olduğunu belirterek bu güçlerinde orada yaşananlara neden olmasının nedeni de doğal kaynaklara sahip olma isteği olduğunu ifade etti. Kaya; “ Bizim orada yaşananlara tepkimizin bu denli olmasının nedeni Kürt olmaları değildir. Kadın, çocuk ve savunmasız haklar üzerinde katliamların ve soykırımların yapılmasıdır” dedi.

‘Êzidi halkı onurlu bir halktır’

Rojava ve Şengal’deki halklar kendi öz savunma birliklerini kurup IŞİD çetelerine karşı kendilerini savunduklarını belirten Kaya; “Orada kadınlar dahi silahlanmıştır; çünkü buldukları kadınları pazarlarda cariyer olarak satıyorlar. Kadınlar bu duruma düşmemek için ya canına kıyıyor ya da silahlanıyor. Şu anda katliam altında bulunan halkı koruyan tek insan halkları savunucusu YPG ve PKK’tir” şeklinde konuştu.

Eş Başkan Kaya’nın söylediklerine karşılık heyet; yaşananlara karşı kendilerinin de tepkili olduklarını, tepkilerinden dolayı sınır bölgelerini gezdiklerini belirterek, Kürt halkını ve PKK’yı terörist olarak görmediklerini eğer Kürt halkı ve PKK terörist olarak kabul ediliyorsa kendilerinin de terörist olduklarını belirttiler.

Eş Başkan Kaya son olarak kentte gelen Êzidi halkı için ellerinden geeni yaptıklarını ve kendilerini güvende hissetmeleri için Nusaybin’de bulunan beş Êzidi köylerine yerleştirerek ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2014, 13:49

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER