Eş Başkan Türk: Nusaybin’de Su Borçları Silindi

Ahmet Türk, son bir yıllık su borçlarının silindiğini ve ilçeye yeni su sayaçlarının takılacağını duyurdu.

Eş Başkan Türk: Nusaybin’de Su Borçları Silindi

Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Nusaybin ilçesinde halkla bir araya gelen Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk,  son bir yıllık  su borçlarının silindiğini ve ilçeye yeni su sayaçlarının takılacağını duyurdu.

 

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, 134 günlük sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Nusaybin ilçesinde incelemelerde bulunarak, halkla bir araya geldi. Eş Başkan Türk’e Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Baran İlhan, MARSU Genel Müdürü Etem Şahin ile daire başkanları eşlik etti. Türk ve beraberindeki heyet ilk önce Nusaybin Belediyesi’ni ziyaret etti. Nusaybin Belediyesi Eş Başkanları Sara Kaya ve Cengiz Kök tarafından karşılanan Türk, burada yapılan çalışmalar ve ihtiyaçlar hakkında bilgi aldı. Ziyarette, Mor Yakup Manastırı Baş Rahibi Aho Bilecen'de bulundu.Burada, konuşan Eş Başkan Türk, Büyükşehir Belediyesi olarak bütün imkanların Nusaybin için seferber edileceğini söyleyerek, tüm çalışmaları Nusaybin Belediyesi ile ortak yürüteceklerini belirtti. Türk, Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerinin Nusaybin’de hizmet yürüteceğini ve yapılacak tespitler çerçevesinde çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüleceğini kaydetti.

 

Büyükşehir Belediyesi ve Nusaybin Belediyesi’nin teknik personellerinden oluşan ve sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bölgelerde işyerlerine yönelik hasar tespit çalışmasın yürüten birimi ziyaret eden Türk, burada yapılan tespitler ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Eş Başkan Türk,  Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Nusaybin Belediyesi'nin  ortaklaşa yürüttüğü gıda yardımı çalışmaları ve başvurular hakkında da bilgi aldı.

Hasar gören işyerleri onarılacak

 

Daha sonra Eş Başkan Türk, Batman HDP Milletvekili M. Ali Aslan, Nusaybin Belediyesi Eş Başkanı Sara Kaya ile HDP, DBP il ve ilçe yöneticilerinin bulunduğu heyet ile esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Esnaf ve mahalle sakinlerinin sorun ve sıkıntılarını dinleyen Türk, burada biriken halka hitaben yaptığı konuşmada, Nusaybin’de açık yerlerde bulunan mahallelerde cam, kapı ve vitrinleri  hasar gören işyerleri masraflarının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını söyledi.

 

Türk, Karayollarının asfaltlama yapacağı caddelerde alt yapı, orta refüj, kaldırım aydınlatma gibi çalışmaları Büyükşehir Belediyesi ve Nusaybin Belediyesi ile koordineli bir şekilde yürütüleceğini söyledi. Türk, yasaklı mahallelerin etrafına örülen tel örgülerin kaldırılması veya daha da geri çekilmesi için görüşmeler yaptıklarını da aktardı.

 

Geçmişe yönelik su borçları silindi

 

Türk, Nusaybin’in tahrip olan alt yapısının onarılıp en kısa süre içerinde eski durumuna getirileceğini kaydederek, Nusaybin’de son bir yıllık su borçlarının silindiğini halka duyurdu. Türk, MARSU Genel Müdürlüğü’nün geçmişe yönelik su borçlarını sildiğini yeni su sayaçlarının takılacağını söyledi. Türk, MARSU’nun diğer ilçe ve şehir merkezine göre Nusaybin’e daha ucuz içme suyunu temin ettiğini de halka aktardı.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2016, 13:53

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER