banner113

DİKA, Nusaybin Belediyesi’nin 2 Projesini Kabul Etti

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Nusaybin Belediyesi Proje Ofisi tarafından hazırlanan Eş Finansmanlı Kültür-İnanç Parkı Çevresi (Zeynelabidin Sokak) Sokak İyileştirme ve Küçük Sanayi sitesi Altyapı Yenileme projelerini kabul etti.

DİKA, Nusaybin Belediyesi’nin 2 Projesini Kabul Etti
 Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Nusaybin Belediyesi Proje Ofisi tarafından hazırlanan Eş Finansmanlı Kültür-İnanç Parkı Çevresi (Zeynelabidin Sokak) Sokak İyileştirme ve Küçük Sanayi sitesi Altyapı Yenileme projeleri bağımsız uzmanlar tarafından değerlendirilmeye hak kazanan 103 proje içerisine girmiş ve 2 milyon liraya mal olacak her iki projemiz de başarılı bulunularak mali destek almaya hak kazandı. Hibe almaya hak kazanan projelerin sözleşmeleri imzalanırken Nusaybin Belediye Eş başkanı Sara Kaya, Proje Etüt Proje Müdürü Baki Kardaş, Özel Kalem Müdürü Mehmet Aslan, DİKA Genel Sekreteri Tabip Gülbay, SS. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Şehmus Ayaz, SS. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkan Yardımcısı Latif Şahin hazır bulundu.

 

Kültür-İnanç Parkı Çevresi (Zeynelabidin Sokak) Sokak İyileştirme projesi ile tarihi bir kent olan Nusaybin, bu proje ile kültürel ve tarihi değerlerine bir nebze de olsa tekrar kavuşacağı, 1170’li yıllara ait Zeynel Abidin Camisi ve M.S.313 li yıllara ait Nusaybin Okulu ve Moryakup Manastırı gibi iki önemli büyük Semavi dinin mabetlerini aynı avluda birleştirerek bu iki önemli tarihi yapının hoşgörü ve dinler arası kardeşliğin sembolü olduğunu gelecek kuşaklara aktarmak ve Nusaybin’in tanıtımına kültürüne, turizmine katkı sunması ve Nusaybin'in tarihi dokusunun ön plana çıkarılarak, Mor Yakup Manastırı ve Zeynel Abidin Külliyesi'nin bir arada bulunduğu "Kültür - İnanç Parkı" ve çevresinin turizm açısından değerinin arttırılarak bir cazibe merkezi haline getirilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca bu proje ile Nusaybin’in turizme yönelik yeni bir istihdam alanı oluşacağı öngörülmektedir.

 

Küçük Sanayi sitesi Altyapı Yenileme projesi ile de ortak Üretim ve Ticaret Alanlarını Cazip Yatırım Alanlarına Dönüştürmek Suretiyle TRC3 Bölgesi’nin Refah Seviyesi ve Rekabet Edebilirlik Düzeyini artırarak, Nusaybin Küçük Sanayi Sitesi içerisinde altyapı sorunlarını çözerek sanayi bölgesinin gelişmesine katkıda bulunmak, ulaşım sorununu ortadan kaldırarak nakliye ve taşınabilir hammadde alışverişini güçlendirmektir. Ortak üretim, ticaret ve hizmet altyapısını destekleyici küçük ölçekli altyapının iyileştirilmesinin sağlanmasıdır. Proje ile birlikte Küçük Sanayi Sitesi esnaflarının olumlu fayda sağlanması hedeflenmektedir.

 

Buna göre DİKA, Eş Finansmanlı Kültür-İnanç Parkı Çevresi İyileştirmesinin %75’ini, Küçük Sanayi sitesi Altyapı Yenileme çalışmasının da % 59’una katkı sunacak.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 14:12

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER