Dicle Elektrik’ten Nusaybin Çiftçisine Teşekkür

Dicle Elektrik Dağıtım, uzun süreden bu yana ödemedikleri tarımsal sulamada kullandıkları elektrik borcunu ödemek için anlaşma yolunu seçen Nusaybinli çiftçilere teşekkür etti.

Dicle Elektrik’ten Nusaybin Çiftçisine Teşekkür

Enerji şirketinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Mardin’de tarımsal sulamadan doğan elektrik borcu bulunan diğer çiftçilerin de bir an önce bu borçlarını ödemeleri istendi.

 

Yetkililer Çiftçileri Ziyaret Ettiler

Dicle Elektrik Dağıtım, elektrik gücü ile tarımsal sulamanın yoğun biçimde yapıldığı yerlerin başında gelen illerden Mardin’deki çiftçilerin, elektrik borçlarını ödemeleri için değişik kanallardan duyurular yaptı. Gerek basın yayın organları, gerekse şirket yetkililerinin gerçekleştirdiği çiftçi ziyaretlerinde yapılan çağrılarda, 2013’ten bu yana elektrik borcu bulunan, sayaç taktırmayan ve trafo üstü pano takılmasına engelleyenler olduğuna dikkat çekilerek borçların ödenmesi istenirken, sayaç takılması ve pano takılması gibi uygulamaların da çiftçinin lehine olduğu anlatıldı.

 

Nusaybinli ÇiftçilerÖdemeyi Kabul Etti

Dicle Elektrik tarafından yapılan bu çağrılar, ilk önce Nusaybinli çiftçilerden olumlu yanıt buldu. Çok sayıda Nusaybinli çiftçi, geçmişe ait elektrik borcunu ödemek üzere enerji şirketi ile anlaşma sağlarken, sayacı bulunmayan çiftçilere ait trafolara ise hiçbir bedel alınmadan, masrafları tamamen Dicle Elektrik’e ait olmak üzere sayaç takıldı. Yapılan bilgilendirmeden sonra Nusaybinli çiftçilerin büyük çoğunluğu trafo üstü pano takılmasını kabul etti ve panolar ekipler tarafından yerine takıldı.

 

Borcunu ödemeyen 45 Trafonun Enerjisi Kesildi

Nusaybin’de bunlar yaşanırken, enerji şirketinin yaptığı tüm uyarılara rağmen borcunu ödememekte ısrar eden sayaç takma gibi konularda olumsuz tavrını sürdüren çiftçiler de Dicle Elektrik tarafından son kez uyarıldı.

Buna rağmen olumlu yanıt alınmayınca bu kez borçlu çiftçilere ihtarname gönderilerek borçlarını yasal süre içerisinde ödemeleri istendi. Ödemeler gerçekleşmeyince de şirket, yasa ve yönetmeliklerin kendisine verdiği yetkileri kullanarak, aralarında 2013’ten bu yana borcunu ödemeyenlerin de bulunduğu abonelerin elektriğinin kesmeye başladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2017, 15:29

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER