Dicle Edaş Nusaybin’de Bakım Onarım Çalışmalarına Başladı

Dicle EDAŞ, daha yasağın sona erdiği ilk gün Nusaybin’in 6 mahallesine elektrik verdi.

Dicle Edaş Nusaybin’de Bakım Onarım Çalışmalarına Başladı

Sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından hemen harekete geçen Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ) ekipleri, Mardin’in Nusaybin ilçesinde bir yandan önemli ölçüde zarar gören elektrik altyapısı ile ilgili hasar tespiti yaparken, diğer yandan kurşunlara hedef olarak kullanılmaz hale gelen trafoları, yenileri ile değiştiriyor, kopan elektrik hatlarını onarıyor. Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde de sokağa çıkma yasağının ardından benzer bir çalışmaya imza atan Dicle EDAŞ, daha yasağın sona erdiği ilk gün Nusaybin’in 6 mahallesine elektrik verdi.

 

TAKVİYE EKİPLER GÖNDERİLDİ

Daha önce Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaşanan sokağa çıkma yasakları sırasında neredeyse tamamen çöken elek ilçenin elektrik şebekesini 1 hafta gibi kısa sürede toparlayarak, yeniden elektrik vermeyi başaran Dicle EDAŞ, Mardin’in Nusaybin ilçesinde de sokağa çıkma yasağının ardından işbaşındaydı. İlçede 14 Aralık pazartesi günü ilan edilen son sokağa çıkma yasağı, bu sabah saat 10.00’da kaldırıldı. 15 mahallede uygulanan yasağın kaldırılması ile birlikte Mardin ve diğer ilçelerden de takviyelerle güçlendirilen Dicle EDAŞ’a bağlı teknik ekipler bir yandan hasar tespiti yaparken, diğer yandan da onarım ekipleri gerekli müdahaleleri yapmaya başladı.

 

İLÇEDE 25 TRAFO ZARAR GÖRDÜ

Halen birçok yerde yeraltına veya barikatlara tuzaklanmış patlayıcıların bulunduğu ilçede, tüm olumsuzluklara karşın Dicle EDAŞ ekipleri ilk etapta 25 adet trafonun kurşun isabet etmesi veya patlamalar nedeniyle hasar görerek kullanılamaz duruma geldiğini belirledi. Bunun üzerine, hasar gören bu trafolar yerlerinden sökülerek, bunların yerine hazırda bekletilen yeni trafolar monte edilmeye başlandı. Diğer ekipler de çatışmalar sırasında kopan elektrik tellerini onardı, hasar gören yüksek gerilim kablolarını onardı. Kurşunlarla adeta delik deşik olan elektrik panoları da yine Dicle EDAŞ ekipleri tarafından yenilenmeye başladı.

 

6 MAHALLEYE ELEKTRİK VERİLDİ

Yapılan özverili çalışmalar sonucunda, daha sokağa çıkma yasağının sona erdiği ilk günün sonunda karanlıkta bulunan Kışla, Moryakup, Zeynel Abidin, Fırat ve Abdülkadir Paşa ile Çatalözü mahallelerine yeniden elektrik enerjisi verildi. Ekiplerin, çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğü ve elektriği bulunmayan diğer mahallelere de en kısa sürede yeniden elektrik verileceği bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2015, 07:39

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER