banner113

BAŞKAN GÖKKAN; GK, GÜN TV VE THE GUARDIAN GAZETESİNE KONUŞTU

Geli Kürdistan TV, Gün TV ve The Guardian Gazetesi’ne Qamişlo- Nusaybin arasında örülen duvar hakkında Başkan Gökkan ile röportaj yaptı.

BAŞKAN GÖKKAN; GK, GÜN TV VE THE GUARDIAN GAZETESİNE KONUŞTU
Nusaybin-Qamişlo sınır hattında yapılması planlanan istimlak duvarına hiçbir şekilde izin vermeyeceklerini belirten Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, kamuoyunun bir an önce bu konuda bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi. 

 

Irak’ın Soran televizyonu Geli Kürdistan TV, Diyarbakır’ın Gün TV ve İngiltere’nin The Guardian Gazetesi’ne Qamişlo- Nusaybin arasında örülen duvar hakkında Başkan Gökkan ile röportaj yapmak amacıyla ziyaret etti. Başkan Gökkan gelen televizyoncu ve gazetecileri makamında kabul etti. Geli Kürdistan TV, Diyarbakır’ın Gün TV ve İngiltere’nin The Guardian Gazetesi’ne Nusaybin-Qamişlo sınır hattında yapılması planlanan istimlak duvarına ilişkin Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, duvarın 21`inci yüzyılda bir kentin karşılaşabileceği en "yüzkarası" durum olacağını vurguladı. Almanya`da yapılan Berlin Duvarı`nın yıkıldığını ve birkaç ay önce ise İsrail`in Filistin sınırına yapmak istediği duvarı dünyanın birçok yerinden gelen tepkiler üzerine durdurduğunu hatırlatan Gökkan, Türkiye`nin ise sınırların kaldırdığı 21. yüzyılda Nusaybin sınır hattına duvar örmek istediğine dikkat çekti. Yapılacak duvarın belediye sınırında olmasına rağmen kendilerine herhangi bir bilgilendirilmede bulunulmadığını ve sınıra örülecek duvar haberini tesadüfen öğrendiklerini söyleyen Gökkan, kararın Mardin Tugay Komutanlığı tarafından sınır "kaçakçılığı"nı önlemek amacıyla örüldüğünün kendilerine belirtildiğini ifade etti.

 

 

`Duvarların yapımına izin vermeyiz`

 

Dünya tarihinde, sınırların güvenliğinin duvarın örülmesiyle sağlanamayacağını bilindiğini aktaran Gökkan, yine duvarın güzergahında bulunan ortaöğretim okulunda okuyan çocukların psikolojisini de olumsuz yönde etkileyeceğine işaret etti. Çocukların "Her an saldırıya uğrayacakmış" gibi bir psikolojiye gireceğini dile getiren Gökkan, "Orada insanlar ve kentte yaşayan insanların psikolojisi, saldırıya uğrama psikolojisi olur. Türkiye`nin böyle bir uygulamayı aklından geçirmiş olması ve haberler yapılmasına ilişkin herhangi bir açıklamanın yapılmaması ise ilginç bir şeydir. Nusaybin Kaymakamlığı`na ve üst mercilere yapılacak duvarın kentte olumsuz bir hava yaratacağına ilişkin yazı gönderdik. Duvar, insan haklarına aykırı bir durumdur. Buna hiç bir şekilde izin vermeyeceğiz. Sınırda duvarın yapılıp yapılmayacağına ilişkin yetkililerin bir an önce kamuoyuna açıklama yapması gerekiyor" diye kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2013, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER