banner113

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Midyat’ta Konferans Verdi

Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Mardin’in Midyat ilçesinde konferans verdi.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Midyat’ta Konferans Verdi

Midyat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, 2020 kültürel etkinlikler kapsamında, "Üç Aylar ve Kardeşlik Programı" çerçevesinde "Onu Sevmek" adlı konferans düzenlendi.

 

Milli İrade İlkokul ve ortaokulunda düzenlenen program, Kur’an-I Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. İlahi sanatçı Recep Arslan'ın da yer aldığı program ile sürdü. Hatipoğlu'nu dinlemek isteyenler izdihama neden oldu. Balkon ve sahne kısmı da dahil salon tamamen dolunca dışarıda kalanlar için dev ekran kuruldu.

 

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’in davetiyle ilçeye geldiğini kaydeden Hatipoğlu, buluşmaya vesile olan Şahin’e teşekkür etti.

 

Hatipoğlu, Hz. Muhammed'in hayatından örnekler verdi.

 

Hatipoğlu, devletini kuran tek peygamber Hz. Muhammed (S.A.V) olduğunu ifade ederek, “ 23 sene boyunca çatır, çatır göğsüyle, vücuduyla bütün azalarıyla şirke, putperestliğe, insanları-insanlara kul eden anlayışına karşı mücadele ederdi. Çok yumuşaktı, çok halimdi, çok sevecendi, fiziksel olarak çok güzeldi, nurani idi, onu görenler bir an titriyorlardı etkisinden dolayı. Ama gülümsüyordu dokunuyordu gönüllere.” şeklinde konuştu.

 

Belediye Başkanı Veysi Şahin, programda yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin yapılacağını belirterek, “sizler İslam dinini sadece ülkemizde değil, aynı zamanda mazlumların ülkesinde, bütün İslam coğrafyasında en tecrübe ve hoşgörünüz ve iyi niyetiniz ile fevkalade büyük bir iş yamaktasınız. Bu yüzden size Allah’tan sağlıklı uzun ömürler diliyorum. “ dedi.

 

Belediye Başkanı Veysi Şahin, konferansın ardından Prof. Dr. Hatipoğlu'na teşekkür ederek, çini işlemeli plaket hediye etti.

 

Konferansa, Midyat ilçe Kaymakamı Tekin Dundar, Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, AK Parti 22. Dönem Mardin Milletvekili Nihat Eri, Belediye Başkan yardımcıları Servet Yücel Oğuz, Şehmus İleri, Metin Kutlu, Abdurrahim Çelik, MHP il Başkanı Veysi Oğuz, Ak Parti Midyat ilçe Başkanı Atilla Yarış, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2020, 19:55

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER