Midyat'taki kampa ilk mülteci kafilesi yerleştirildi

Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeliler sığınmacılar Midyat'taki çadır kentte yerleştirildi.

Midyat'taki kampa ilk mülteci kafilesi yerleştirildi

MARDİN - Midyat'ın Işıklar Mahallesi'nde bulunan Mor Hobil - Mor Abrohom Manastırı yanındaki 90 bin metrekarelik alanda kurulan 10 bin kişilik Çadır Kentte Gaziantep'in Nizip ilçesinde bekleyen Suriyeli 300 mülteci yerleştirildi.


Geniş güvenlik önlemleri altında otobüslerle Midyat'a getirilen mülteciler, çadır kent girişinde Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.


61 aileden oluşan 300 kişi kayıt işlemi ve sağlık kontrolünden geçirildikten sonra çadırlara yerleştirildi. Sabah saatlerine kadar süren yerleştirme çalışmaların ardından bu sabah kumanya şeklinde mültecilere sabah kahvaltısı dağıtıldı.


Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Suriye'den gelen vatandaşların misafirleri olduğunu söyleyerek, "İnsani olarak ne yapılması gerekiyorsa onlar için yapmaya hazırız. Onlara mülteci olarak bakmıyoruz. Onlar bizim misafirimizdir. Kabul çalışmalarına başladı ve bu gece ilk kafile geldi. Bunların rahat etmeleri için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" dedi.

 


Kaymakam Bingöl, Suriyeli sığınmacılar için kurulan çadır kentlerden farklı olarak dizayn edildiğini belirterek, "Midyat çadır kent alanında yeraltı ve üst yapı çalışması yapıldı, sağlık ocağı kuruldu, 2 adet sondaj kuyusu açıldı, çevre güvenliği için karakol ve nöbetçi kulübeleri yerleştirildi, 2'şer adet kadın ve erkek mescitleri yapıldı. Tuvaletler, çamaşırhane, bulaşıkhane, duşluklar, 3 adet alışveriş marketi, televizyon izleme odası ve muhtar odası bulunuyor. Ayrıca, çocuk oyun parkı alanı, anaokulu ve ilkokul da kurulacak" diye konuştu. (Mehmet Sait Başaran - İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2013, 23:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
ali sami
ali sami - 10 yıl Önce

biz suriyenin kapısından geçemezken vatana sahip çıkmışlar türklerden iyiler oh

SIRADAKİ HABER