Midyat’ta terör saldırısında şehit olan 26 kişi anıldı

MARDİN – Mardin’in Midyat ilçesinde, 1993 yılında PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı mayının patlaması sonucu şehit olan, 8'i çocuk 26 kişi, düzenlenen programla anıldı.

Midyat’ta terör saldırısında şehit olan 26 kişi anıldı
 

Kaymakam Tekin Dundar, Kayalıpınar Mahallesi mezarlık ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, 1993 yılında yaşanan terör olayında hiçbir güvenlik noktasında sıkıntısı olmayan insanların, sadece günlük normal ihtiyaçlarını karşılamak için ilçe merkezine giden kadın, erkek, çoluk, çocuk, yaşlı, genç demeden, 26 Ocağın söndürülmesine PKK terör örgütü neden olduğunu söyledi.

 

Kaymakam Dundar şunları kaydetti: “Bunlar devletimiz tarafından şehit statünde kabul etmiştir, sivil vatandaş olmasına rağmen, devletimiz her şehit ailesine sahip çıktığı gibi bu insanlarımıza sahip çıkmıştır. Bu insanlarımızın mağdur olmaması için her türlü imkanı seferber etmiştir. Diğer tüm bölgelerde olduğu gibi bu bölgede de terörle mücadelemiz kesintisiz bir şekilde ve ara vermeksizin devam ediyor. Ve terör örgütü inşallah bitme noktasına gelmiştir. Artık hiç kimsenin bu ülkeye, bu bölge insanına, vatandaşımıza huzurunu kaçıracak bir fırsatı izin verme durumumuz imkânımız yoktur.” Dedi.

 

Saldırıda amcalarını ve yengelerini kaybeden İzzettin Ağırman, bunların tesadüfen buraya koymadıklarını belirterek, “Biz terör örgütüne nasıl 27 yıl önce prim vermediysek, bugünde vermeyeceğiz 26 şehidimiz var. Bugün aynı şey olursa 26 değil 260 bin şehit vereceğiz devletimiz için. Teröre prim vermedik vermeyeceğiz de. Amcalarım bu uğurda şehit oldular onlarla gurur duyuyoruz.” Diye konuştu.

 

Midyat Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şehmus Akbulut da, “Terör lanetlemek maksadıyla anma etkinliği yapıyoruz. Terörün dini imanı yoktur. Şehit olanların hepsi silahsız, fakir vatandaşlarımız. Şehre gidip kendi ihtiyaçlarını karşılamak için minibüse bindiler silahsız ve hiçbir şeyleri yoktu. Terör onların silahlı silahsız olduğunu düşünmeden vatandaşlarımızı şehit ettiler.” Diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Tahir Pekim tarafından dualar okundu, hayatını kaybedenlerin kabirleri ziyaret edildi.

 

Törene, Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Dindar, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2020, 09:50

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER