Midyat’ta Şehit Fatih Akbulut'un Adı Caddeye Verildi

Barış Pınarı Harekat Bölgesi'nde yol kontrolü sırasında meydana gelen bombalı araç saldırısı sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Fatih Akbulut'un (26) adı, Midyat’ta caddede yaşatılacak.

Midyat’ta Şehit Fatih Akbulut'un Adı Caddeye Verildi

Mardin’in Midyat ilçesinde şehit Uzman Onbaşı Fatih Akbulut'un adı caddeye verilerek bir tören düzenlendi.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, düzenlene törende, yaptığı konuşmada, 9 Ocak günü kahraman evladımız Uzman Onbaşı Fatih Akbulut’u şehit verdiklerini mekanın cennet olmasını söyledi.

Başkan Şahin, şöyle konuştu: “ülkenin, vatanın ve milletin birliği için PKK’ya karşı diğer örgütlere karşı kahramanca mücadele etti. Bugün onun adına bu caddeye adını veriyoruz ama biliyorum ki bu cadde onu geri getirmeyecektir. Ama en azından bu caddeden geçenler, onun ismini görenler, rahmetle anacak, ona Fatihalar okuyacak. Çok muhterem şehidimizin değerli ailesi, sizler bize emanetsiniz. Gerek biz belediye olarak, Kaymakamlığımız, Garnizonumuz, diğer bütün mülki amirleri her zaman yanınızda ve beraberinizde olacağız. Bu vesileyle tekrar rahmetli şehidimizi minnetle yad eden bu cadde inşallah ilelebet onun adıyla anılacaktır.” Dedi.

Midyat Kaymakamı Tekin Dundar’da, bu vatan toprakları ezelden beri kan ile yoğrulmuş, kanla yoğrulmaya devam edeceğini kaydetti.

Kaymakam Dundar, “Bu aziz topraklar hak ve batıl mücadelesinde hakkın sancaktarlığını yapmış aziz bir toprak parçasıdır. Dün olduğu gibi bugünde yarında şehitlerimiz olacaktır. Bize düşen bu hak yoldan ayrılmamak, bu fani dünyada hakkı hakkın sancaktarlığını en yukarda tutmaktır.” Dedi.

Uzman Onbaşı Fatih Akbulut'un babası Mehmet Şerif Akbulut ise, “Sayın Midyat halkı birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Hiçbir zaman ayrılmayalım.” Dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, yaptığı dua ile devam etti. Daha sonra açılış kurdelesi kesilerek, caddenin başına şehidin adının yazıldığı tabela duvara asıldı. Belediye Başkanı Veysi Şahin, Şehidin babasına Mehmet Şerif Akbulut’ta Türk bayrağı tablosu hediye etti.

Törene, AK Parti 22. Dönem Mardin Milletvekili Nihat Eri, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Belediye Başkan yardımcıları, Servet Yücel Oğuz, Şehmus İleri, Metin Kutulu, Abdurrahim Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, Kent Konseyi Başkanı Zeyni Bedir, Belediye çalışanlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2020, 16:02

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER