Midyat’ta karla mücadele aralıksız devam ediyor

Mardin’in Midyat ilçesinde kar yağışının etkili olmasıyla birlikte kapanan yollar, önceden hazır edilen karla mücadele ekipleri tarafından 24 saat aralıksız çalışılarak açılıyor.

Midyat’ta karla mücadele aralıksız devam ediyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Midyat ilçesinde’ de geçen yıla göre bu yıl kar yağışı geçte olsa etkisini gösterdi. Kar yağışı nedeniyle 72 mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Midyat Belediyesine bağlı Fen İşleri, Temizlik İşleri personelin yer aldığı karla mücadele ekibi hazır hale getirildi. Hazır hale gelen ekipler kar yağması ile birlikte bölgede çalışmalarına başladı. Önceki gece etkili olan kar yağışı nedeniyle ana arterler, kaldırımlar, açılması için çalışmalarına başladı.

Midyat Belediye Başkan yardımcısı Metin Kutlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bütün Zabıta, Fen ve Temizlik personeli ile karla mücadeleye başladıklarını söyledi.

Kutlu, “Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahinin talimatları ile önceden hazırlıklara başlayarak, karla mücadele için etkin ve çeşitli önlemler aldık. Koordineli olarak, ekiplerimizin açtığı yol ve kaldırımlar kar yağışından dolayı tekrar kapanabiliyor, bu da karla mücadelede sürekliliği gerektiriyor. Acil vaka ihbarı aldığımız zaman çalışmaları bırakıp, vakalara müdahale ediyoruz. Karla mücadele çalışmamızı 12 iş makinesi, 120 personel ekiple sürdürüyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2020, 12:20

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER