Midyat’ta HDP’den AK Parti’ye Katılım

Mardin’in Midyat Halkların Demokratik Partisi (HDP) Midyat Belediye Meclis Üyeleri, Havva Balcı Akgül, Bediğ Alğaç ve Adnan Ağırman Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’ye katıldı.

Midyat’ta HDP’den AK Parti’ye Katılım

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerde Halkların Demokratik Partisi (HDP)’den Belediye Meclis üyeleri seçilen Havva Balcı Akgül, Bediğ Alğaç ve Adnan Ağırman, partilerinden istifa ederek AK Partiye katıldı. 

HDP Belediye Meclis Üyeliğinden istifa eden 3 isim, 9 aydır bağımsız olarak görev yürütüyorlardı.

Halk Eğitim Merkezi (HEM) Salonunda düzenlenen katılım töreni sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleşti.

Toplantıda, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, Kadın Kolları Başkanı Elif Urazin, Bağımsız Belediye Meclis Üyeleri AK Partiye geçen üyelere rozet taktı.

Belediye Başkanı Veysi Şahin, meclis üyelerine hayırlı olsun temennisinde bulunarak, “bizlerle aynı haklara sahip olacaksınız” dedi.

Başkan Şahin, şöyle konuştu: “Bugün burada bağımsız üç belediye meclis üyesinin katılım töreni nedeni ile bir araya gelmiş bulunmaktayız. Öncelikle katılımınız için her birinize ayrı ayır teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz diyorum, şeref verdiniz. Şu andan itibaren, sizlerde en az Veysi Şahin’in hakkı neyse bu partide, Atilla Yarış’ın neyse bu partide sizlerde aynı haklara sahip olacaksınız bundan emin olabilirisiniz.” dedi.

Seçimlerin ardından yaptıkları çalışmaları değerlendiren Şahin, “Akçakaya Mahallesinde 38 yıldır yapılamayan çalışmayı yaptık. Altyapı, kanalizasyon, parke çalışması yaptık. Hatta Büyükşehir belediyesine ait olan işleri Belediyemiz imkânlarıyla, kısıtlı imkanlarımıza rağmen gerçekleştirdik.” Dedi.

Şahin, insan ve hizmet odaklı çalıştıklarını belirterek her kesime, herkese eşit hizmet yaptıklarını vurguladı.

AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış ise, tevazu, samimiyet ve gayret sloganıyla belediyecilikte yeni bir anlayış ve nitelik kazandıran AK Parti'nin her vatandaşa eşit hizmet odaklı çalıştığını söyledi.

AK Partiye katılım sağlayan Belediye Meclis Üyeleri adına konuşan, Havva Balcı Akgül’de, “Midyat için bugüne kadar çalıştık bundan sonrada çalışmaya devam edeceğiz. 9 Ay bağımsız kaldığım süre içerisinde Midyat Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin’in çok insancıl bir siyaset yaptığını ve Midyat’ın tüm kesimine hitap ettiğini ayırım yapmadan hizmet ettiğini gördüm. Midyat halkına hizmet için Sayın Veysi Şahin ile birlikte bu yolda yürümeye karar verdik.” diye konuştu.

Meclis üyelerine takılan parti rozetlerinin ardından tören sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2020, 00:28

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER