Midyat’ta Doğalgaz Çalışmaları Yeniden Başladı

Mardin’in Midyat ilçesinde 2019 yılında başlayan ve ilçe halkı tarafından ilgi ve sevinç ile karşılanan Doğalgaz çalışmaları 2020 yılı itibarıyla Akmercan Doğalgaz A.Ş kazı çalışmalarına yeniden başladı.

Midyat’ta Doğalgaz Çalışmaları Yeniden Başladı

Midyat Belediye Başkan yardımcısı Metin Kutlu, ilçede Doğalgaz çalışmalarına yeniden başladığını belirterek, Midyat halkı doğalgazı çok benimsediğini bu yıl Ortaçarşı, Yunusemre ve Bahçelievler mahallerinde doğalgaz çalışması yapılacağını aktardı.

Kutlu, “Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından, Midyat ve Estel kesimi için 45 kilometrelik bir yatırım planlandı. İnşallah kıssa bir sürede bütün Midyat’ı doğalgaz ağıyla bağlayacağız. Doğalgaz çevre kirliliğini önlemek için çok güzel oldu. İlçede gözle görülür bir şekilde hava kirliliği azalmasına neden oldu. Kömür küllerinin çevreyi kirletmesi nispeten engelledi. Hedefimiz her tarafı Doğalgaz ile çevirip tamamen çevreye yönelik doğal dengeyi bozmamak için kirlenen hava yağmuru, kirlenen yağmur toprağı, kirlenen toprakta insanı kirletiyor. Dolayısıyla bu zinciri kırmamız lazım.” Dedi.

Akmercan Doğalgaz Mardin Bölge Müdürü Abdurrahman Tuncer ise, Akmercan Doğalgaz olarak Midyat ilçemizde 2020 yatırım yılı altyapı yatırımlarına başladıklarını aktardı.

Tuncer, “2020 yılı içerisinde Midyat ilçemizde 45 kilometrelik doğalgaz altyapısı yapacağız. Bu 45 kilometrelik hat maliyeti bize 5,5 milyon lira sadece bu yılki maliyeti. Geçen yıl yaptığımız 25 kilometrelik hat maliyetimiz ve şehir giriş istasyonumuzda yaklaşık maliyeti yine 10 milyon lira. Toplamda 15,5 milyon lira bu yılsonunda yatırım maliyetine ulaşa caz. Bu yıl 15,5 milyon lira yatırımın maliyeti 70 kilometrelik hatta tekabül ediyor. İnşallah bununla birlikte bu yılsonunda toplamda 7 Bin aboneye ulaşacağız. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah kazasız belasız bu yatırımı tamamlarız. Vatandaşımızı da çevreci ve ekonomik bir yatırım olan doğalgazı kullanmaya bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2020, 22:35

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER