Midyat Sanat Ve Tasarım Fakültesi Açıldı

MARDİN – Mardin’in Midyat ilçesinde Artuklu Üniversitesi’ne bağlı Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi açıldı.

Midyat Sanat Ve Tasarım Fakültesi Açıldı
 Midyat Belediyesine ait tarihi bina Sanat ve Tasarım Fakültesi olarak hizmet vermesine dair Artuklu Üniversitesi ile Midyat Belediyesi Arasında İşbirliği protokolü imzalandı.   

 

Belediye Başkanlığında yapılan Protokol imza törenine, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin,  Fakülte Dekanı Mehmet Cemal Oğuz, Mardin Artuklu Üniversitesi Genel Sekreter yardımcısı Tarık Demir, Belediye Başkan yardımcıları, Abdürrahim Çelik, Masum Cengiz ve Seyfettin Taş katıldı.   

 

Düzenlenen imza töreninde konuşan, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Midyat bereketli bir şehir olduğunu ifade ederek, hem şehir bereketli hem Belediye Başkanımızın elinin değdiği yerler bereketli olduğunu söyledi.

 

Rektör Özcoşar, şöyle konuştu. “Türkiye’ de hiç bir ilçede fakülte kurulması o kadar kısa sürede kurulmamış ve bu kadar kıssa sürede aktif hale gelmemiştir. Ben ilk kez bir fakültenin bir ilçede hızlı kurulduğuna şahit oldum. Bu şehirdeki dinamizmi ve iş birliği sayesindedir. Sayın başkanımızın sayın kaymakamımızın olabildiğince içten samimi bir şekilde sahiplenmeleriyle geçti. Tabi ki bu süreç sadece resmi kurulmasıyla ilişkin de değil, ayı zamanda bunun aktif hale gelebilmesidir. Binaların yapılması kampüs alnın oluşması için bir süreçten geçiliyor. Bu konuda sayın başkanımızın çok aktif olarak çalıştığına şahidim. Kıssa bir süre içinde Midyat’ın bir kampüs alanına sahip olacağına inanıyorum. İlk çalışmalarımızı başlattık. İnşallah 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi ilk öğrencilerini alacak ve aktif bir şekilde çalışmalarına başlanacağını planlıyoruz.” Dedi.

 

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’de, Değerli Rektör hocamın öncülüğünde Midyat’ta bir Fakültenin kurulması için Mart Ayı’ndan beri girişimlerde bulunduklarını kaydetti. 

 

Başkan Şahin, “Bu konudaki Sayın Rektör desteklerini bizden hiç esirgemedi. Bizler Milletvekillerimizle, Kaymakamımızla ve il başkanımız ile beraber YÖK Başkanımızı ziyaret ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda YÖK Başkanımız Midyat’ta bir fakülte kurulması için bizleri desteklediler. Sevindirici ve mutlu bir haberle geldik. Sayın Rektör hocamla yaptığımız değerlendirme sonucunda fakülteye ait bir binanın olmayışı bizleri bir arayışa sürükledi. Belediyeye ait tarihi bir binayı geçici olarak Fakülte için kendilerine tahsis ettik. Şuanda protokolünü imzaladık. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde sadece fakülte ile kalmayıp, Midyat Üniversitesi olarak’ ta ilk adımları atılmış olacağız. Bunu ilk işareti olacağını düşünüyorum.” Diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Başkan Şahin daha sonra günün anısına Rektör Özcoşar’a plaket takdim etti.

 

Yapılan protokol imza töreninin ardından, Akçakaya Mahallesinde bulunan ve Sanat ve Tasarım Fakültesine tahsis edilen tarihi binaya geçildi.

 

Burada yapılan açılışta konuşan Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dündar’da, Midyat Sanat Ve Tasarım Fakültesi çok hızlı bir şekilde kurulmuş olduğunu kaydederek, “fakültemizin bina projesini tamamladı şuan her şeyi ile bitmiş vaziyette. Sadece bina yapımı için inşallah biz gerek hayırsever gerek kamu finansmanıyla bu binayı hep birlikte inşa edip öğrencilerimizin Midyat’ımızın hizmetine sunacağız” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi törenle hizmete girdi.

 

Açılış törenine, Garnizon Komutanı Albay Türker Tuna, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, akademisyenler ve kurum müdürleri katıldı.

 

Açılışın ardından Belediye Başkanı Veysi Şahin, Rektör Özcoşar ve beraberindekiler, Ulucami Mahallesinde yapılan sokak sağlıklaştıma çalışmalarında incelemelerde bulundu.

 

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2020, 13:31

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER