Midyat Belediyesinden Tekerlekli Sandalye Bağışı

Mardin’in Midyat İlçe Belediyesinden engellilere 40 tekerlekli sandalye bağışı.

Midyat Belediyesinden Tekerlekli Sandalye Bağışı

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, geçtiğimiz Mayıs Ay’ında Dünya Engelliler Haftası dolaysıyla Engeliler Derneği Başkanı Şükrü Baran’ı ziyaret etmişti. Başkan’ın ziyaret sırasında Dernek Başkanı engeliler için, Başkan Şahin’den 40 tekerlekli sandalye talep etti.

Bunun üzerine Başkan Şahin, 40 tekerlekli sandalyeyi bir kısmını Belediye bütçesinden bir kısmını hayırseverlerden temin etti.

Midyat Belediye Başkanlığı önünde yapılan dağıtım töreninde, konuşan Belediye Başkanı Veysi Şahin, bu tekerlekli sandalyelerin bir kısmı hayırsever vatandaşlarımız tarafından karşılandığını bir kısmının ise Belediyemiz tarafından satın alındığını söyledi.

Başkan Şahin şöyle konuştu, “İş başına geldiğimiz günden beri Belediye yönetimi olarak her zaman sizlerin yanında olduk. Bunun en bariz örneği belediyemize ait bir binayı Hükümet Konağı karşısında bulunan ana cadde sizlere tahsis ettik. Bundan sonrada ihtiyaçlarınızı talepleriniz belediyenin imkanları dahilinde karşılanmaya çalışılacaktır. “dedi.

Şehmus Demir engelli kardeşi için annesi ile birlikte tekerlekli sandalye almaya geldiğini belirterek, “bize tekerlekli sandalye verdikleri için çok mutluyum. Kardeşim, konuşamaz ve yürüyemez. Bize tekerlekli sandalye verdikleri için çok mutluyuz.” Dedi.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, yeni tekerlekli sandalyeleri engellilere hediye etti. Yeni tekerlekli sandalyesine kavuşan engeliler, Başkan Şahin’e teşekkür ettiler.

Tekerlekli sandalye dağıtım törenine, Belediye Başkan yardımcıları Şehmus İleri, Abdurrahim Çelik, Belediye personeli ile engelliler ve aileleri katıldı.

Tören yapılan konuşmaların ve yapılan dağıtımın ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2020, 11:14

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER