Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Yapımı Devam Eden Projeleri İnceledi

Midyat ilçe Belediye Başkanı Veysi Şahin, yapımı devam eden Kültür ve Kongre Merkezini, Portatif Yüzme Havuzu, Restorasyon ve Sokak sağlamlaştırma ve şantiye alanlarında incelemelerde bulunarak gelinen aşamaya ilişkin bilgi aldı.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Yapımı Devam Eden Projeleri İnceledi
İlk olarak Yeni Mahallede de inşa edilen ilçenin ilk ve tek Kültür ve Kongre Merkezinin şantiye alanını ziyaret eden Başkan Şahin, çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı.
Başkan Şahin, İlçenin ihtiyacını büyük oranda karşılamaması beklenen Kültür ve Kongre merkezi 5 bin metrekarelik kapalı alanıyla 1500 kişilik salon, 110 kişilik sinema salonu, kafeteryası, briç salonları, oyun alanları yer alacağını ve Midyat’ta yakışır bir merkez olacağını ifade etti.
Başkan Şahin daha sonra, Bağlar Mahallesinde TOKİ konutlarında kurulan portatif havuzu gezerek, yetkililerden bilgi aldı. TOKİ İlkokulu alana kurulan portatif havuzda yüzlerce çocuğun yüzme öğreneceğini belirterek, bu güzel projede emeği geçenlere teşekkür etti.
Başkan Şahin daha sonra, Ulucami, Ortaçarşı mahallelerinde yapılan meydan düzenlemelerini, yapımı tamamlanan, Matiate Kazı ve Restorasyon Evi’ni, kısa zamanda tamamlanacak olan Kent Müzesini, yapımına yeni başlanan Bağdatlı Şeyh Halil türbesi ile Sokak Sağlıklaştırma çalışmalarını yerinde inceledi.
İncelemeler kapsamında yaptıkları eserlerin şehrin ticari hayatına canlılık getirecek ve ekonomisine değer katacak projelerin ulusal ve uluslararası birçok organizasyona ev sahipliği yapacağını vurguladı.
Başkan Şahin'e AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, Fen İşleri Müdürü Veysel Tunç eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2021, 09:26

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER