Midyat Arap Arap Derneği Kapatılıyor

Midyat Arap Arap Derneğinin kapatılmasına ilişkin dava 24 Şubat’ta görülecek

Midyat Arap Arap Derneği Kapatılıyor

Kendilerine yönelik açılan kapatma davasının 24 Şubat’ta olacağını belirten Mardin Midyat Arap derneği, yayınladıkları yazılı açıklamada STK kuruluşlarını ve duyarlı yurttaşları davaya katılım noktasında çağrıda bulundu.

Mardin Valiliğinin talimatı üzerine Midyat Cumhuriyet Savcılığına kapatılması istemi ile 27.05.2014 tarihinde Midyat kaymakamlığı tarafından aleyhinde suç duyurusunda bulunulan  Anadolu Arap Birliği Hareketi Derneği’ne açılan kapatma davası Midyat 2’inci Sulh Ceza Mahkemesinde 24 Şubat 2015’te görülecektir. Dernek isminin değiştirilmesinin talep edilmesinin yanısıra , tüzüğünde  “Eş başkanlık , kadınlar , gençler ,engelliler ,çocuklar , çevre , yoksulluk, insan hakları ve yerleşim birimlerinin eski isimleri ” ile  ilgili maddeler içerdiği gerekçesi ile açılan davaya  tepki gösteren ve davaya destek destek noktasında Anadolu Arap Birliği Hareketi Derneği başkanı  Mehmet Ali Aslan yazılı açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamaya Mardin Mıhallemi Derneği, Anadolu Arap Birliği Derneği, Batman Mezopotamya Arapları Derneği, Batman Mıhallemi Derneği, Hatay Arap Ahlemi Derneği, Lübnan Beyrut Mardinliler Derneği, İsveç Göteborg Mıhallemi Derneği, Mardin Anadolu Arap Hareketi Derneği, Lübnan Kınderip Mıhallemi Derneği, Hollanda Mıhallemiler Platformu ,  Suriye Mıhallemi Kanaat Önderleri, Arap Mıhallemi Gençlik Hareketi, Beyt-Nahreyn Arap Arami Birliği, Musul  Mıhallemi Kanaat Önderleri,  Arap Mıhallemi Kadın Yapılanması ve Mıhallemi Genç Demokratlar Derneği olmak üzere toplam on altı kuruluşun destek verdiği belirtildi.

Derneklerinin 2008 yılında kurulan Türkiyenin ilk Arap Platformu olduğu belirtilen açıklamada dernek kapatmasına ilişkin davanın seçim arafesine gelmesinin Arap halkı arasında düşüncelere yol açtığı kaydedildi.  Bir yandan barış süreci , çözüm süreci, demokratik açılım sürecinin konuşulduğu ancak Arap halkının önünün kesilmek istendiği belirtilen açıklamada “Dernek üyelerimiz psikolojik olarak korkutulmaya ve sindirilmeye çalışılıyor. Elimizde bizi haklı çıkaracak yasal referanslar ve deliller  olduğu halde Savcı bizi dinlemeden direk davaname ile Midyat Asliye Hukuk mahkemesine vermiştir. Aleyhte karar  çıkması durumunda  Türkiye Cumhuriyetinde ilk defa bir Arap derneği kapatılmış olacak. Böylesi bir durumda tüm iç hukuk ve dış hukuk yollarını tüketeceğiz. Bir dernek kapanırsa Arap halkı olarak bin dernek açmaya muktediriz” iafedlerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda 24 şubat  Salı günü  saat 9.15 ‘te Midyat 2. Asliye hukuk mahkemesinde görülecek davaya ilişkin İnsan hakları Derneği , ve insan hakları vakfı gibi  sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra  , Arap halkına ve duyarlı yurttaşlara davaya destek noktasında çağrı yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2015, 14:17

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
ya karar verin artık kapatılan derneğin adı nedir yaa yalanın bu kadfarı artık
ya karar verin artık kapatılan derneğin adı nedir yaa yalanın bu kadfarı artık - 9 yıl Önce

mehmet ali aslan akrabalarının nufusu kadar dernek kurmuşsun bu dernekler aracılığıyla millet vekili olacağını sanıyorsan hayal kuruyorsun . dağa çıkıp kedileremi açıklama yaptın sen nerde yaşıyorsun gerçekçi ol derneği bütün şehirlerde temsilcisi varmış temsilcilikleri ve yönetim kurulu listesi göster göreyim . sen kendi çıkarları adına tüm yolları mübah gören bencil birisin başka arap dernekleri ile karşılaştım önce seninle bir ilgisi var diye hiç ilgilenmedim sonra seninle ilgili olmadığını görünce ilgilenmeye başladım ve gördüm ki adamlar davası uğruna hareket ediyor kişisel çıkar için değil sonra mehmet ali aslan nasıl biri diye sordum bizi ilgilendirmeyen birisi diye cevap aldım anlaşılan sadece midyatta değil türkiyenin her yerinde yaptıkların insanları rahtsız ediyor öğrencilerinlede konuştum voleybol maçından video alıp mücadelende sana destekmiş gibi paylaşma yemezler canım öğrencilerde senin için oda olmasa gülecek bir nedenimiz yok dediler .. .. sana destek vermemi istiyors

SIRADAKİ HABER