Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Al-Zawawi, Midyat’ta geldi

Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Al-Zawawi, Midyat’ta geldi

Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Al-Zawawi, Midyat’ta geldi

Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Ghassan Al-Zawawi, Mardin’in Midyat ilçesine geldi.

Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Ghassan Al-Zawawi, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’in özel davetlisi olarak Midyat’ta geldi.

Midyat Belediye Başkanlığı önünde, Belediye Başkanı Veysi Şahin, Midyat Kaymakamı Tekin Dundar, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış,  Belediye Başkan yardımcıları ve Belediye personeli tarafından karşılanan Büyükelçi Al-Zawawi, Mardin ve Midyat’ta olmaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

Büyükelçi Al-Zawawi Arapça ve tercümanı aracılığıyla yaptığı konuşmada,  “dostum ve kardeşim Veysi Şahin’in önce Ankara’da ağırladık, iadeyi ziyaret için Midyat’ta misafiri olmaktan büyük mutluluk duydum. Gerçekten beni Mardin’ e bağlayan bir şeyler var. Geçmişten Mardin’de bilim, ilim ve şeyhlerin var olduğunu duydum. Ankara’ya Büyükelçi olarak ilk atanmamla beraber ilk tanıştığım insanlar Mardinli oldular. Mardin’den Midyat’ta geldiğimde de yolda bana eşlik eden şoförüm tanıştım kişilerin köylerini gösterdi. Midyat’ta da ayrı bir sevgi olmuştu bende. Ayrıca, burada çekilen filim, dizilerinde olduğunu biliyorum.” İfadelerini kullandı.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’de, Midyat’ta ağırlamaktan büyük onur ve şeref duyduğunu belirterek, “Bir müddet önce vefat eden Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'a bir kez daha Yüce Allahtan rahmet diliyorum. Kuveyt halkına başsağlığı göreve başlayan Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’a da muvaffakiyetler diliyorum. Sayın Büyükelçi Midyat dinlerin dillerin kesiştiği bir noktadadır. Biz yıllardır Süryani, Arap, Kürt, Ezidi çok güzel bir atmosferde ve kardeşçe yaşamaktayız. Allah’a çok şükür bugüne kadar hiçbir olumsuz davranış olmamıştır. Şu anda bu hoşgörü nedeni ile gerek Midyat’ta, gerekse de Mardin’de çok sayıda filim ve dizi filim çekilmektedir. Bunun temel ana sebeplerden biride Midyat’taki ve Mardin deki hoşgörüdür. Biz Midyat Belediyesi olarak ve Midyat halkı adına ben sizleri burada ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk şeref verdiniz.” Dedi.  

Kaymakam Tekin Dundar ise, Pandemi’den dolayı malum yeteri miktarda turist gelmediğini ifade ederek, “ son bir aydır. Havalarında serin olmasıyla beraber misafirlerimiz gelmeye başladı. Yıllardan beri devam eden Kuveyt Türk ilişkilerinde süre gelen kardeşliğin bugün beri perçinide daha sizlerin sayesinde atmış oluyoruz. Umarız ki biz Kuveytli kardeşlerimiz ile medeniyetin kesiştiği Midyat’ta ağırlamaktan memnuniyet duyarız. Tekrar hoş geldiniz şeref verdiniz.” Dedi.  

Başkan Veysi Şahin daha sonra günün anısına Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Al-Zawawi plaket takdim etti.

Kuveyt Büyükelçisi Al-Zawawi, beraberinde Müsteşarı Ahmad Bader Alrashed ve beraberindekiler daha sonra Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş'ı ziyaret etti.

Ardından Midyat Kültür Evi, Anıtlı, Belediye Konuk evi, Midyat’ın tarihi ve turistik mekânlarını ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2020, 09:19

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER