Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yazgı, Midyat’ta incelemelerde bulundu

MARDİN - Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, Mardin’in Midyat ilçesinde tarihi, kültürel ve ören yerlerinde incelemelerde bulundu.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yazgı, Midyat’ta incelemelerde bulundu
 

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’in daveti üzerine incelemelerde bulunmak üzere Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı ile Genel Müdür yardımcısı İsmail Karaman Midyat’ta geldi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı; Midyat ilçesinde Ulucami, Akçakaya, Işıklar mahallelerinde sokak sağlıklaştırma, Anıtlı (Hah) harabeleri, Meryem Ana Kilisesi, Mor Sabo Katedrali, Matiate yeraltı şehri (mağaralar)’nda, Konuk Evi, GelüşkeHanı  ve Kültür Evi incelemelerde bulundu.

Midyat Güneydoğunun gözbebeği haline gelecek

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, Midyat yöremizin en güzel turizm destinasyonların başında geldiğini dile getirerek, şu bilgileri verdi:“Değerli Belediye Başkanımız Veysi Şahin ile birlikte gün boyu Midyat’ı gezdik. Özellikle yeniden ortaya çıkarılması gereken çok tarihi eser ile birlikte yeni turizm alanlarının nasıl olabileceği noktasında hep beraber bilgi alışverişinde bulunduk. Bunun yanı sıra Midyat’ın turizm alanında daha iyiye nasıl gideceği konusunda toplantılarımızı ve planlamalarımızı yaptık. Midyat, Güneydoğunun bir gözbebeği haline gelecek bir lokasyon olacağında herkes hem fikir. Bizde Bakanlık olarak, Genel Müdürlük olarak en güzelini Midyat için yapmaya çalışacağız. Belediye ile birlikte ortak çalışmalarımız devam edecek. Çok güzel çalışmalar olacak. Özellikle sokak sağlıklaştırması dediğimiz bu alanda Belediye Başkanımız gerçekten burada bir çığır açmış. Bizde Bakanlık olarak;  gerek teknik, gerekse maddi olarak her türlü işbirliğini yapacağız. Diğer ele alınmamış sokakları da birlikte ele alacağız. Midyat’ı herkesin daha çok beğeneceği ve daha güzel hale getirebilecek ne varsa birlikte yapacağız inşallah… ” şeklinde konuştu.

 

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ise, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı ile Genel Müdür yardımcısı İsmail Karaman’ı davet üzerine Midyat’ta geldiğini kaydetti.

Şahin şöyle konuştu: “Kendilerine özellikle ilk başta yeraltı şehri ile ilgili başlattığımız çalışmaları gezdirdik. Estel’deve Midyat’ta yapmış olduğumuz sokak sağlıklaştırmalarını yerinde gösterdik. İlgili çalışmalarını yerinde incelediler. Bu konuda daha sonra yapacağımız projelerle ilgili hem teknik hemde destek olacaklarını söylediler. Ben Midyat halkı adına kendilerine ve Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet NuriErsoy’a teşekkür ediyorum. İnşallah Bakanımızı en kısa sürede Midyat’ta davet edeceğiz. Bakanımızın Midyat’ın tarihi ve turistik yerlerini göstererek ve gezdirerek daha büyük projelere destek vereceklerine inanıyorum.” diye konuştu.

Teknik inceleme gün boyu devam ederken akşam saatlerine kadar devam etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2020, 11:11

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER