Kadim Şehri İhya Edecek Dev Projenin Startı Verildi

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, peş peşe hayata geçirdiği dev projelerle kadim şehri yeniden imar ederek, çağdaş bir görünüme kavuşturuyor.

Kadim Şehri İhya Edecek Dev Projenin Startı Verildi

Başkan Şahin'in 31 Mart 2019 Mahalli seçimlerinde halkın büyük bir teveccühü ile başkanlık görevi seçilmesiyle binlerce yıllık geçmişi ile onlarca medeniyeti topraklarında barındıran tarihi kentte ulaşımdan altyapıya, çevreden kentsel dönüşüm ve sosyal projelere kadar her alanda büyük bir değişimin ayak sesleri de adım adım gelmeye başladı. Göreve seçildiği günden bu yana mesai mefhumu dinlemenden 7/24 çalışan, dev projeleri ilçeye kazandırmak için Midyat ile Ankara arasında mekik dokuyan Belediye Başkanı Veysi Şahin'in gösterdiği çabalar meyvelerini vermeye başladı.

 

Başkan Şahin'in Ankara'da Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı nezdinde yaptığı görüşmeler neticesinde Midyat'ın çehresini değiştirecek ve kenti yeniden ihya edecek büyük çaplı projelerden biri olan "kaldırım ve sıcak asfalt çalışması" için iş makineleri çalışmaya başladı.

 

Zeynel Abidin Bulvarı (Hastane Çevreyolu),  Mardin Çevre Yolu (Acırlı Mahallesi kavşağına olan kadar olan kısım), Batman Yolu Üzeri ve bağlantı yollarında eksik kaldırım ve sıcak asfalt yol imalatının tamamlanması için start verilmesi kentte büyük bir heyecan ve memnuniyetle karşılandı. Mardin Çevre Yolu'nda başlayan çalışmaların çok hızlı bir şekilde tamamlanması hedefleniyor.

 

"Hizmet Özlemi Bitecek"

 

Yaşanılabilir bir kenti inşa ederken, tarihi değerlere sahip çıkma hassasiyetini gösterdiklerini belirten Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, "Halkımızın, esnaflarımızın heyecanla beklediği kaldırım ve sıcak asfalt projemize bugün başlamanın sevincini ve haklı gururunu yaşıyoruz. İnşallah Midyat'ta hizmet özlemi sona erecek. Son yıllarda şaha kalkan Midyat, kabuğunu kırmış ve bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerlerken bizler de şehrimizi her yönden daha da ileriye götürmenin heyecanı ve gayreti içinde olacağız. Kentin ulvi hedeflerine ulaşması, modern ve yaşanılabilir bir şehir olması yolunda hizmet ve yatırımlarımız bugün olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Gücümüze inanarak, karamsarlığa kapılmadan, Midyat'ımızı çağdaş dünyayla bütünleştirme yolunda yorulmadan ilerleyeceğiz, kadim şehrimizi her kulvarda hak ettiği yere taşıyacağız. Şehrimizin gücüne ve potansiyeline yakışır ulaşımdan altyapıya, çevre yatırımlarından, kentsel dönüşüme, sosyal projelere kültür-sanata kadar her alanda büyük bir dönüşüm yaşatacak dev projelerimizi inşallah hayata geçireceğiz. Startı verilen kaldırım ve sıcak asfalt hizmetimiz kentimize, ülkemize ve halkımıza hayırlı olsun. Bu hizmetin şehrimize kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen ve konuyla yakından ilgilenen Ulaştırma Ve Alt Yapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan’a Midyat halkı adına teşekkür ediyorum." dedi.

 

Bu hizmetin şehrimize kazandırılmasından ötürü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile desteklerini esirgemeyen ve konuyla yakından ilgilenen eski Ulaştırma Ve Alt Yapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan’a ve yeni Ulaştırma Ve Alt Yapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na ve karayolları teşkilatına Midyat halkı adına teşekkür ediyorum." dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2020, 22:33

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER