Çuhadar: “Barış için Eller Kanlı Taşın Altına Konulmalıdır”

Barış Sofrası Projesi’nin sahibi ve fikir babası olan Sosyal Gelişim Entitüsü SOSGED Başkanı Murat Çuhadar, Proje ile ilgili yaptığı tanıtım toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Çuhadar: “Barış için Eller Kanlı Taşın Altına Konulmalıdır”

Her renkten her dilden, her dinden, binlerce insanın bir araya geleceği semazenlerden, semahlara, barış halayından, barış duasına, sempozyumlardan saygı alkışlarına kadar birbirinden nitelikli barış sanatçılarının vereceği konserlerle Güneydoğu’dan Dünya’ya Mezopotamya barışı serpilecek sloganıyla Merkezi Ankara’da bulunan Sosyal Gelişim Enstitüsü tarafından düzenlenecek Mezopotamya Barış Sofrası Projesi’nin basın tanıtım toplantısı yapıldı.

Çanların, Ezanların bir arada yaşandığı bütün dinlerin ve dillerin el açıp barış duası edeceği Mezopotamya’da Barış Sofrası Projesi, MRF COMPANY Sahibi Midyatlı İşadamı Maruf Yeşilmen’in sponsorluğunda, Midyat Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu’nun ev sahipliğinde Midyat’ta kuruluyor.
Barış Sofrası Projesi’nin sahibi ve fikir babası olan Sosyal Gelişim Entitüsü SOSGED Başkanı Murat Çuhadar, Proje ile ilgili yaptığı tanıtım toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Yerel ve ulusal basının temsilcilerinin katılımıyla; Projeye destek olan Mezepotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan’ın ev sahipliğinde cemieyet merkezinde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Türkiye’nin Yaşam Koçu ünvanlı Televizyoncu Murat Çuhadar, aylardır üzerinde çalıştığı Barış Sofrası Projesi’nin Dünya’da Barış isteyen barış diliyen her insanın, her dünyalının projesi olduğunu ifade ederek, barış sesinin daha gür çıkması için barışçıl olan her insanın projenin etrafında kenetlenip el ele vererek barış taleplerini Midyat’tan haykırarak sesini bütün dünyaya duyurmaları gerektiğini vurguladı.
Yaşam koçu ve Televizyon programcısı Murat Çuhadar, 31 Ağustos’ta ilk ayağının Midyat’ta gerçekleştirileceğini, Eylül Ayında Ortadoğu’da, Kasım ayında ise Avrupa’da gerçekleştirilerek Dünya medeniyetleri arasında da barışa olan talep ve isteklerin dile getirileceğini belirtti.
Proje’nin bugüne kadar gerçekleştirilen uluslar arası sosyal bütünlük içeren projeler arasında çok farklı bir yer edineceğini, Medeniyetler ittifakı olarak bilinen projeler arasında ise bugüne kadar gerçekleştirilen en geniş kapsamlı katılım ve ortaklığa ulaştığının altını çizen Çuhadar, Sofra Projesi’nin Genel Danışma Kurulu Başkanlığını 23. Dönem Ak Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir’in yaptığını; projeye Ak Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, 22. Dönem Mardin Milletvekili Nihat Eri’nin de aralarında bulunduğu gerek yurt içinde gerekse de yurt dışından çok sayıda üniversite, siyaset, bilim, sanat ve kültür adamının destek vererek proje kapsamında aktif bir şekilde görev aldıklarını söyledi.

ÇUHADAR “ELLERİNİZİ KANLI TAŞIN ALTINA KOYUN”

Barış Sofrası Projesi’nin bir Murat Çuhadar yada Türkiye’de sosyal çalışmalarla ilgili yaratıcı projelerle öne çıkan SOSGED’in projesi olmaktan çıktığını, söz konusu projenin günümüzde Barış’ın en fazla elzem olduğu bir süreçte insanların barışa olan özlemini haykıracakları bir ortam oluşturduğunu ifade eden Projenin sahibi Ünlü Yaşam Koçu Murat Çuhadar, “Bugüne Kadar siyasetin, siyasi aktörlerin yapamadığını, beceremediğini sivil insanlar olarak hiçbir siyasi çıkar ve menfaat güdmeden bizler yapmak istiyoruz. Bu projeden sonra inanıyorum ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bugün ne iktidar, iktidar olmanın gereğini yapıyor, ne muhalefet, muhalefet olmanın gereğini gerçek manada yapabiliyor! İşte bu projenin katılımcıları bu siyasi aktörlerin halkların arasındaki kardeşliğin yeniden tesis edilmesi için sözüm ona aktörlere üstlenmeleri gereken misyonu hatırlatırken, barışa olan özlemi ve halkların kardeşliğini haykıracaklar. Akan kardeş kanının durması için sivil bir iradeyle yüksek sesle bir ağızdan haykıracaklar. Kardeş halklar arasında; nefret’e, kin’e, kibir’e, küslüğe ve vahşet’e yer olmadığına, insani değerlerden uzak bu gibi olguları yüreklerinde taşıyamayacaklarını, Mezopotamya ve Anadolu topraklarının buram buram barış koktuğunu, kardeşlik koktuğunu haykıracaklar. Barış Sofrası’na katılıp, el tutuşacak olan her insan elini o kanlı taşın altına kayacak ve o taşı güç birliğiyle kaldırıp, insanlığın yüreğinden uzağa çok uzağa atan gücün ve sivil insiyatifin içerisindeki yerini alacaktır. “diye konuştu.

Hayat hikayeleri ve kahramanlakları anlatılarak gelecek nesillere örnek gösterilecek olan yakın tarihin önemli şahsiyetleri olup adlarını tarihe yazdırmayı başaran Üstad Bediuzzaman Saidi Nursi, Haydar Aliyev, Melle Mustafa Barzani, Hanna Dolabani, Elize Donat ve Rauf Denktaş gibi önemli şahsiyetlerin misyonunu günümüzde yansıtmaya çalışan kişiler, proje kapsamında ödüllendirilecek.

BEDİÜZZAMAN ANLATILACAK

Proje kapsamında adına sempozyum düzenleyip ödül verilecek olanlardan biri de asrın müceddidi olarak bilinen Üstad Bediüzzaman Saidi Nursi olacak. Bütün ömrünü insanları Allah’a iman etmeye ve Kur’an ahlakını yaşamaya davet ederek geçirmiş olan Üstad’ın hayattaki talebesi Mehmet Fırıncı ve Bediüzzaman zaman Saidi Nursi Adına daha önce Mardin’de sempozyum düzenlemiş olan Mardinli İş adamı Mehmet Emin Değer ile birlikte Üstadın ve yaşam felsefesiyle ilgili onlarca yazılı eseri ve televizyon programı olan Prof. Dr. Faris Kaya, Bediüzzaman Saaidi Nursi adına Sofra Projesi kapsamında açılacak stant’ta halkla bir araya gelerek, Üstadın yaşamı ve kardeşlik hukuku üzerine davetliler sohbet edecek.

BARZANİ’NİN 3 DİLDE YAZILMIŞ KİTABI DAĞITILACAK

Kuzey Irak’tan üst düzey katılımların gerçekleşmesi beklenen Barış Sofrası Projesi’nde adına ödül düzenlenecek önemli şahsiyetlerden biri de ülkesinde ‘Ölümsüz’ ön adıyla anılan Melle Mustafa Barzani’dir.
Onurlu bir yaşam mücadelesiyle Kürt halkının yaşamında önemli bir kahraman ve evrensel bir liderler olarak kabul gören Molla Mustafa Barzani’nin inançla yoğrulmuş, barışçıl ve mücadeleci ruhuna ithafen projenin Ana sponsoru MRF COMPANY’nin Sahibi İşadamı Mehmet Maruf Yeşilmen tarafından her dilden insanın Molla Mustafa Barzani’nin onurlu ve inançlı mücadelesini okuyup, anlayıp kavrayabilmesi için Türkçe, İngilizce ve Kürtçe olarak üç ayrı dilde kaleme aldığı kitap, düzenlenecek olan etkinlikte imzalanarak dağıtılacak.

“SOFRA PROJESİ MDİYAT’I DÜNYAYA TANITACAK”

Mezopotamya’da Barış Sofrası Projesi’ne ev sahipliği yapan Midyat Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu, Midyat’ın barış ve hoşgörüyle yoğrulmuş kimliğiyle örtüşen medeniyetlerin proje kapsamında Midyat’ta buluşturacak olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. Başkan Nasıroğlu, “ilçemizin kimliğiyle örtüşen böylesine büyük bir projeye ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını Midyat halkı olarak günlerdir yaşıyoruz. Böylesine büyük bir projenin ilçemizde gerçekleştiriliyor olması hem, ilçemizdeki barış ve huzur içerisinde dinlerin ve dillerin birlikte yaşama olgusunun bütün dünyaya örnek teşkil etmesi açısından, hem de ilçemizin tanıtımı açısından çok büyük bir önem arz etmektedir. Proje kapsamında ilçemize gelecek her misafirimizi yaygın olan deyişimizle başımız, gözümüz üzerine ağırlamaya hazırız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2012, 17:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Menduh Çakar Kızıltepe Çev-Gön Başkanı
Menduh Çakar Kızıltepe Çev-Gön Başkanı - 12 yıl Önce

kiziltepe çev-gön başkani çakar'dan

gazeteci̇ yazar murat çuhadara çağri.

31.08.2012 tarihinde bölgemizde mardin'in midyat ilçesinde barış sempozyumu yapılacaktır.barış diyalog müzakere demokratik barış çıl destek için yapılacak ,sempozyum için gazeteci yazar murat çuhadar'a çağrımız var.sosyal gelişim enstitüsü (sosged) başkanı murat çuhadar'ın güneydoğudan dünyaya mezopotamya'ya barış çağrısı için çanların ezanların bir arada yaşandığı bütün dinlerin ve dilerin el açıp barış için yapacağı bu anlamlı sempozyumu 1 eylül dünya barış gününde yapılsaydı daha anlamlı daha iyi olmaz mıydı temennimiz bu sempozyumda her düşünceden mozaik renklerin bir araya gelmeleri temennimiz'dır. ve herkesimin bu kanlı taşın altına elini koyup katkı sunmaları dileğimizdir.

tek taraflı düşünce ve renk olursa bu barış çağrısına çok katkısunamaz diye düşünüyorum. şimdiden demokratik barış cıl bir sempozyum dileği ile başarlılar diliyorum.
http://kiziltepecevgon.org/habericerik.asp?haberid=41&kiziltepe

SIRADAKİ HABER