AK Parti'li Vekillerden Başkan Şahin'e Ziyaret

AK Parti Mardin milletvekilleri Şeyhmus Dinçel ile Cengiz Demirkaya, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin'i makamında ziyaret etti.

AK Parti'li Vekillerden Başkan Şahin'e Ziyaret

Belediye Başkanı Veysi Şahin, görüşmede devam eden ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

Spor Kompleksi’nin ihale aşamasına geldiğini belirten Şahin, “Tenis kortu, basketbol sahası, açık-kapalı yüzme havuzu,  gibi çeşitli spor branşlarına katkı verecek kompleksimiz, sosyal yaşam alanlarıyla da ilçede ki vatandaşlarımıza daha güzel vakit geçirebilecekleri imkânları sağlamış olacağız.” dedi.

-'Kadim Midyat Eski Kimliğine Kavuşuyor'

Belediye Başkanı Şahin, “Midyat’ın tarihteki adı Matiat’ tır. Matiat demek yer altı şehri demek. Midyat Ulucami Mahallesinde bulunan yer altı mağaralarını turizme kazandırmak için girişimlerde bulunarak bir proje hazırladık. İnşallah onu da kıssa sürede hayata geçireceğiz. Akçakaya, Işıklar, Ulucami mahallelerinde bulunan tarihi çarşı, sokakların yenileme çalışmaları, Kadim Midyat Eski Kimliğine Kavuşuyor projesi kapsamında yenileniyor. Burada 500 yıllık tarihi çarşı ile yaklaşık 200 yapının restorasyon çalışmalarında sona geldik. Ayrıca, en önemli ve bu sene ihalesini yaptığımız Makine İkmal Bakım ve Onarım, Kademe kampüsü çok kısa süre de bitirildi. Önümüzdeki ay hizmete girecek.” dedi.

-‘Midyat'a bölünmüş yol müjdesi’

Başkan Şahin, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçemiz için özel bir ilgisi var. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cihat Turhan Midyat ziyaretinde ve Ankara’daki temaslarımızda Midyat - Mardin bölünmüş yolun yapılaması için girişimlerde bulunduk. Bakan Turhan ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu'ndan işlerin hızlandırılması talebinde bulunduk. Mardin-Midyat bölünmüş yolu İhale aşamasındadır. Bu yolu en kısa sürede tamamlamayı arzu ediyoruz. İlçede Karayolları Bakım Evinin Millet Bahçesi olarak kazandırılması, projemiz ile birlikte kaldırımlar yapılacak.”

 -‘Adliye Sarayı yapılacak’

Midyat’ta Adalet Sarayının yapılamasında Adalet Başkan Yardımcımız Sayın Şaban Yılmaz’ın büyük katkısı olduğunu kaydeden Başkan Şahin, “eski Devlet hastanesinin yerine moderne ve çağa uygun Midyat ilçemize özgün mimari yapıda yapılacak. Diğer yatırımlar için Değerli AK Parti Mardin Milletvekillerimiz Sayın Şeyhmus Dinçel ile Sayın Cengiz Demirkaya, gerekeni yapıyorlar. Beraber takip ediyoruz. Millet Bahçesi olsun, Jandarmaya ait karakol ve lojmanların millet bahçesine dönüştürülmesi olsun, önümüzdeki günlerde tekrar Ankara’ya gidip inşallah devamını sağlıya caz. Polis evi inşaatı yakında başlanacak. Sayın Milletvekillerimizin büyük katkısı var. İlçemizin büyük sorunlarını İnşallah yavaş yavaş aşıyoruz, aşa caz. Bu vesile ile ziyaretinizden Midyatlı hemşerilerimiz adına dolayı tekrar tekrar teşekkür ediyorum. İki milletvekilimizin beraber adım atmaları başarıyı getiriyor. Onun için ben milletvekillerimizi tebrik ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Milletvekili, Şeyhmus Dinçel’de, “Yaklaşık iki senden beri ekonomik sıkıntılardan dolayı bir ara verildi. İnşallah hep birlikte el ele verip bu sorunların üstesinden geleceğiz. Özellikle 2020, 2021 ve 2023 yatırımların katlanarak gideceğiniz hiç kimsenin şüpheniz olmazsın. Gittiğimiz Bakanlarımızda hiçbir talebimizi geri çevirmedi. Midyat’ta örnek alınacak çalışmalar yapılıyor.” Dedi.

Milletvekili Cengiz Demirkaya ise Şahin'i çalışmalarından dolayı tebrik ederek, AK Parti iktidarları döneminde ciddi bir büyüme ivmesi yakalayan Midyat'ın bu projelerle daha üst noktalara taşınacağını ifade etti. Demirkaya, “Midyat belediyesinin çalışmaları takdire şayandır. Diğer belediyelere örnek gösterilecek çalışmaları var”

Görüşmek karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.

Başkan Şahin daha sonra, yapılan çalışmalarda emeği geçen milletvekillerine teşekkür ederek, verdikleri katkılardan dolayı AK Parti Milletvekilleri Şehmus Dinçel ve Cengiz Demirkaya'ya teşekkür plaketi verdi.

Ziyarete, Belediye Başkan yardımcıları, Servet Yücel Oğuz, Şehmus İleri, Metin Kutlu, Abdurrahim Çelik, Ak Parti Midyat İlçe Başkanı Atilla Yarış, Kadın Kolları Başkanı Elif Urazin, Gençlik Kolları Başkanı Hekim Aslan ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2020, 19:56

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER