Êzidî Gençler Eş Başkan Türk'ü Ziyaret Etti

Almanya'nın Celle kentinde yaşayan bir grup Êzidî genç, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk'ü ziyaret etti.

Êzidî Gençler Eş Başkan Türk'ü Ziyaret Etti

Eş Başkan Türk, Celle kentinden gelen Êzidî gençler ile  Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantı salonunda  görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede gençlerin, Türk'e Şengal'in durumu ve Kobanê'nin inşa sürecine ilişkin yöneltilen soruya Türk, '' Tarihe baktığımız zaman Êzidî kardeşlerimiz büyük acılar ve katliamlar yaşamışlardır. Şuan Şengal de büyük bir mücadele sergilenmektedir.   Êzidî kardeşleri için Şengal'de Kürt halkı birlik ve beraberlik içinde ciddi bir mücadele göstermektedirler. Kürt halkının birlik ve beraberliği Kobanê'de DAİŞ çetelerini nasıl mağlup etmişse DAİŞ çeteleri Şengal'de de mağlup edileceklerdir. Kobanê'nin yeni inşa sürecinin de zor ve zahmetli olacağının farkındayız. DBP Belediyeler olarak Kobanê'in yeniden kalkınması için çalışmalarımıza  hız verdik. Her belediyemiz bu noktada üzerine düşen görevi yerine getirecektir. Bu konuda birçok kesimle görüşme gerçekleştiriyoruz.  İnşa süreci için tüm duyarlı kesimlerin çalışma yürütmesi gerekiyor '' şeklinde cevapladı.

Görüşme, Kobanê ve Şengal'de DAİŞ saldırıları sonucu bölgeye sığınanların durumu, Kürtlerin Türkiye'de yaşadığı sorunlar ve Ortadoğu da yaşanan çatışmalı sürecin konuşulması ile sona erdi.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2015, 14:48

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER