banner113

Êzidî Derneği Eş Başkan Türk’ü Ziyaret Etti

Şengal katliamının ardından Mardin bölgesine gelen Êzidîler tarafından kurulan Êzidî Derneği üyeleri, Mardin Büyükşehir Eş Başkanı Ahmet Türk’ü makamında ziyaret ederek dernek hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

Êzidî Derneği Eş Başkan Türk’ü Ziyaret Etti

DAİŞ çetelerinin Şengal’de gerçekleştirmiş oldukları katliam sonrasında Êzidîler yurtlarını terk ederek Mardin ve çevre illere yerleşmek zorunda kalmışlardı. Mardin’e gelerek yerleşen Êzidîler, burada kurdukları Êzidî Komisyonu’nun ardından dernekleşemeye giderek Mardin’de Êzidî Derneği’nin kuruluşu gerçekleştirilmişti.

Êzidî Derneği’nin kuruluşunun ardından dernek üyeleri, derneğe ilişkin bilgilendirmelerde bulunmak amacıyla Mardin Büyükşehir Eş Başkanı Ahmet Türk’ü makamında ziyaret etti. Büyükşehir Eş Başkanı Türk, Midyat ve Nusaybin ilçelerinden gelen Êzidî yurttaşları makam odasında karşıladı. Dernek üyelerinin derneğe ilişkin yapmış oldukları kısa bilgilendirme ile başlayan görüşme sırasında konuşan Eş Başkan Türk, yaşanan çatışmalı ortama vurgu yaparak “Bugün savaşı herşeyin önüne koyan bir hükümetle karşı karşıyayız. Adeta herşeyi savaşla çözmeye çalışıyorlar. Fakat şu bir gerçek ki her zaman mazlum halk kazanacaktır. Bugün bu topraklarda sadece Kürt halkı yaşamıyor. Bizler yıllardır bunu demekteyiz. Bizler ne bir asker nede bir gerillanın ölümünden memnun değiliz. İkisi içinde aynı acıyı hissetmekteyiz” şeklinde konuştu. Türk, Êzidîlerin kurmuş olduğu derneğe de dikkat çekerek “Êzidî kardeşlerimizin yapmış oldukları bu çalışma da bizleri gerçekten çok mutlu etmiştir. Êzidî ve Süryani kültürleri bizim için çok önemli kültürlerdir. Onların bir daha kendi topraklarına dönmeleri ve bir daha kendi kültürlerini yaşamaları için tüm yardımları yapmaya her zaman hazırız” dedi.

Êzidî köylerine ilişkin yaşanan sorunların dile getirildiği görüşmenin sonunda Türk, köylerde yaşanan eksikliklerin en kıza zaman da çözüme kavuşturulacağını belirtirken dernek üyeleri ise belediyenin yapacağı çalışmalar da her zaman yardıma hazır olduklarını aktardı.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2015, 14:53

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER