Yenişehir’e Modern Mesire Alanı ve Bir Park Daha Geliyor

Mardin Belediyesi, Mardin’e yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor.Belediye Mardin’e modern bir mesire alanı kazandırmak için çalışmalara başladı.

Yenişehir’e Modern Mesire Alanı  ve Bir Park Daha Geliyor

Yenişehir’deki eski Karayolları Bölge Şefliği alanında kurulacak olan mesire alanı ve parkın bir ay içerisinde tamamlanıp hizmete girmesi hedefleniyor.

 

12 bin metrekare büyüklüğündeki  alanda yapılmakta olan mesire alanı ve parkta vatandaşların her türlü ihtiyacı düşünülüyor.Alanın içinde; Oturma grupları, Piknik masaları ve kamelyalar, aydınlatma grupları,çeşme ve tuvaletler olacak.

 

Mesire ve park alanında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu; yapacakları mesire alanının en önemli özelliğinin şehrin göbeğinde olması olduğunu ifade ederek; “Birkaç ay öncesine kadar Karayolları tarafından kullanılan ve yetişkin ağaçların  bulunduğu bu  alanın halkın kullanımına açılması yıllardır Mardinlilerin en büyük hayaliydi.12 bin metrekare büyüklüğünde ki bu alanın bir kısmını mesire yeri, diğer kısmını ise park olarak açmak için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor.İnşallah Haziran ayı içerisinde bu alanı tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız.”dedi.

 

Mardin’de ilk defa bir mesire alanının yapıldığını da söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu;”Mardin’e modern bir mesire alanı gerekiyordu.Vatandaşlarımızın aileleriyle özellikle sıcak yaz günlerinde hoşça vakit geçirebilmeleri için bu projemizi de hayata geçirdik.Yenişehir’in tam merkezinde  bulunan bu alan, ulaşımının rahat olması açısından da çok önemlidir.Mesire alanında piknik yapmak için ihtiyaç duyulan her şey olacak. Oturma grupları (Piknik masaları ve kamelyalar) aydınlatma grupları,çeşme ve  tuvaletler olacak.Haziran ayı içerisinde tamamlamayı hedeflediğimiz bu alan Mardin’e farklı bir yaşam alanı ve farklı bir soluk kazandıracaktır.”dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2013, 19:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
bekiroo
bekiroo - 11 yıl Önce

teker mahallesinin sorunlarını görmezden gelen sayın başkan acaba ne zaman bitirecek o mahalledeki sokak ve yolları?

SIRADAKİ HABER