banner113

Yeni Parkın Yapımı Hızla Devam Ediyor

Mardin Belediyesi, Mardin’e dokuzuncu parkı kazandırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Eski mezbahane binasının olduğu alanda, içinde nikah salonu olan çok amaçlı parkın yapımı için saha tesfiye çalışmalarına başlandı.

Yeni Parkın Yapımı Hızla Devam Ediyor

Yeni yeşil alanlar üretmeye devam eden Mardin Belediyesi, eski mardin’i yenişehir’e bağlayan eski mezbahane binasının olduğu alanda oyun grubu ve peyzaj işlerine geçileceği belirtildi.

          Yaklaşık 10 bin metrekarelik alana yapılması ve 2 ay içinde tamamlanması planlanan, içinde nikah salonu olan park için tefsiye çalışmaları başladı. Çalışmaların devam ettiği sahada eski belediye garajından kalan kullanıma elverişsiz araçlar bulundukları yerden yeni belediye garajına vinçler aracılığla taşındı. İş makinaları  yeni parkın yapımı için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

          Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Çalışmaları yerinde inceledi ve şu açıklamayı yaptı. “ Yeni parkımızdaki çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Park ve bahçe alanları ile halkımızın bu alanlardan daha çok faydalanmasını ve çocuklarımızın daha rahat hareket edebileceği bir ortama kavuşmalarını sağlıyoruz. Bayrama kadar yapımını tamamlamayı hedefliyoruz. Bu parkın tamamlanmasıyla nikah salonu olmayan Mardin, nikah salonuna kavuşacak. Parkı vatandaşların uğrak yeri haline getireceğiz” dedi.

           Dokuzuncu parkın   İçinde; Oturma grupları, oyun grupları, fitness aletleri, yürüyüş yolları, bitkisel donatı malzemeleri, çim tesisi, otomatik sulama sistemi, su oyunları içeren havuzlar, modern aydınlatma grupları ve tuvalet olacak.Parkın en önemli özelliği ise içinde Nikah Salonu’nun olacak olması.        

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2012, 00:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER