Vali Koçak Mardin’e veda etti.

Son Valiler kararnamesi ile Aydın'a atanan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, onuruna verilen veda yemeği ile Mardinlilere veda etti.

Vali Koçak Mardin’e veda etti.


Onuruna verilen veda yemeğinde konuşan Vali Koçak, Nusaybin'de tamamlanan operasyonla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Elinde silah olan örgüt mensuplarına seslenen Koçak, "Elinde silahları olanlara sesleniyorum, silahlarınızı bırakın. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin adaletine teslim olun ki; yaşayasınız yoksa sonunuz Nusaybin'de, Sur'da Cizre'de olanlar gibi olacak. Tıpkı daha önce de söylediğim gibi; Ya teslim olacaksınız ya öleceksiniz." diye konuşan Koçak, Teröre destek veren güç odaklarına da seslenerek, “Dünya sizin istediğiniz gibi bir dünya olmayacaktır.” Dedi.

Mardin 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Ağır Ceza Reisi Bülent Koç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Mardin-Diyarbakır Metropoliti Nuri Saliba Özmen ile Mardin Müftüsü Dursun Ali Çoşkun ve il-ilçe kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de aralarında olduğu yaklaşık bin davetlinin katıldığı veda yemeği Vali Koçak'ın Mardin'deki görev süreci içerisinde yaptığı hizmetleri içeren fotoğraf ve görüntülerle desteklenen slayt gösterimi sunumu ile başladı.

 

Yaklaşık 15 aydır görev yapığı Mardin'den son kararname Aydın valiliğine atanan Vali Koçak için özel bir otelde onuruna verilen veda iftarında yaklaşık bin kişinin katıldı. İftar Yemeğinin ardından Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan Vali Koçak’ın görev süresince yaptığı çalışmaları anlatan sunum konuşmasından sonra yaptığı konuşma ile Mardinlilere veda eden Koçak, elinde silah olan teröristleri vakit kaybetmeden yaşamak için teslim olmaya çağırdı. Konuşmasında Mardin’de farklı etnik yapıların bir arada kardeşçe binlerce yıldır barış içinde yaşadığını belirten Vali Koçak, böylesine kadim bir şehre hizmet etmenin gurur ve ayrıcalığını yaşadığını söyledi.


Vali olarak göreve başlamadan önce de Mardin'i ziyaret ettiğini ve Mardin'e hizmet etme noktasında hayalleri olan bir yönetici olduğunu kaydeden Vali Koçak, 5 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan ve mayası kardeşlikle yoğrulmuş olan Mardin'i tarihi ve turistik yönüyle hizmet etme hayaliyle göreve başladığını ancak tarihi ve kültürel hizmetlerde bulunmak yerine yaşanan sürecin de etkisiyle terörle mücadeleye ağırlık vermek zorunda kaldıklarına işaret etti.

 

Adı tarihle, kültürle, turizmle anılan Mardin'in maalesef terörü en net yaşayan şehirlerden biri haline getirildiğine dikkat çeken Koçak, "5 bin yıllık bir şehrin nasıl yaşanmaz hale getirildiğini, teröristlerce oradaki vatandaşlarımızın nasıl terörize edildiğini ve yaşadıkları ilçeleri terk etmek zoruna kaldıklarını ve şehrin tanınmayacak hale getirildiğini hepimiz yaşayarak gördük. Gelişmenin, refahın ve huzurun önünde ne kadar büyük bir engel teşkil etmeye çalıştıklarını hep beraber müşahede ettik. Dargeçit'te Derik'te ve son olarak da Nusaybin'de devletimizin gücü olan kolluk kuvvetlerimiz, Doğuyu, Batıdan, Kuzeyi, Güneyden, Güneydoğu'yu Türkiye'mizden ayrılamayacağını, bunun asla mümkün olamayacağını teröristlerin amaçlarına asla ulaşamayacaklarını onlara anladıkları dilden anlattılar. Bu mücadelede devletin yanında yer alan bütün, Dargeçitlilere, Deriklilere, Kızıltepelilere, Nusaybinlilere ve kadirşinas Mardin halkına teşekkür ediyoruz. Bütün dünyadaki düşman ve düşmanların arkasındakiler bilsinler ki bu millet Kürdü'yle, Türkü'yle, Müslüman'ı ve Hıristiyan'ıyla bütün etnik ve dinsel unsurlarıyla bir ve beraberdir bu aziz milletin üzerinde oynamaya çalıştığınız hiç bir oyun asla tutmayacaktır. Bu millet, sahip olduğu ferasetiyle bütün oyunları başa çıkaracaktır." dedi.

Dargeçit'te Derik'te Nusaybin'de operasyonlar öncesinde teröristlere teslim olmaları için çağrıda bulunduğunu hatırlatan Vali Koçak, çağrıya uymayanların etkisiz hale getirildiğini, çağrıya geç de olsa uyanların ise ne kadar da pişman olduklarını televizyon ekranlarına yansıyan açıklamalarına da yansıdığı gibi herkesin gördüğünü işaret etti.


Elinde silah olan teröristleri bir kez daha yaşamak için teslim olmaya davet eden Vali Koçak, "Diğer gafillere ve arkasındakilere de bir kere daha sesleniyorum. Mardin, Şırnak, Diyarbakır' da ve Türkiye'nin hiçbir köşesinde aradığınızı bulamayacaksınız, emellerinize asla ulaşamayacaksınız. Elinde silah olanlara sesleniyorum, silahlarınızı bırakın. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin adaletine teslim olun ki yaşayasınız yoksa sonunuz Nusaybin'de, Sur'da Cizre'de olanlar gibi olacak. Ya teslim olacaksınız ya öleceksiniz. Ben yaşamınız için son şansını kullanmanızı istiyorum. Buradan terör guruplarının arkasında bulunan ve terörle beslenen güç odaklarına da sesleniyorum. Dünya sizin istediğiniz gibi bir dünya olmayacaktır. Sürekli çatışan sürekli kan dökülen dünya olmayacaktır. Bu çatışan dünyaya silah satarak, değerlerini sömürerek zenginleşeceğiniz günler artık geçti, geride kaldı. Dünya sizin istediğiniz dünya değil. İnsanlığın istediği ve beklediği dünya olma yolunda dev adımlarla ilerliyor" şeklinde konuştu.

Mardin'in bir ilim ve bilim şehri olduğuna, bundan sonra da tıpkı geçmişinde olduğu gibi yeni ilim ve bilim insanlarının yurdu olarak geleceğe yürüyeceğini kaydeden Vali Koçak, bu toprakların Aziz Sancar ve El Cezeri gibi dünyaya önemli ilim ve bilim adamalarının yetiştirildiğini ve yetiştirilmeye devam edeceğini n sözlerini ekledi.

Konuşmasında görev süreci boyunca yaptığı çalışmalara önemli katkılarda bulunan STK'lara ve temsilcilerine teşekkür eden Vali Koçak, kendisine destek olan bütün herkese minnet ve şükran borçlu olduğunu, herkesin kendisine geçmiş haklarını helal etmesini istedi.


Konuşmasının ardından Vali Koçak'a Mardin'de faaliyet gösteren bazı sivil toplum örgütleri tarafından yaptığı hizmetlerden dolayı plaket takdimiyle veda etkinliği son buldu.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2016, 15:05

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER