banner113

USTAD:Kobane’deki Saldırıyı En Şiddetli Bir Şekilde Kınıyoruz

USTAD Başkanı Ahmet Akgül,Kobane’deki Saldırı nedeniylen bir basın açıklamasında bulundu.

USTAD:Kobane’deki Saldırıyı En Şiddetli Bir Şekilde Kınıyoruz
Demokratik bir ülke inşa etmek ve dikta Esed rejiminden kurtulmak amacıyla Suriye’de başlayan halk ayaklanması maalesef yerini enerji alanlarını kontrol etmek isteyen grupların şiddetli mücadelesine ve sivil katliamlarına bırakmıştır

Özellikle son aylarda Suriye’nin kuzeyinde batının çıkarları doğrultusunda yoğunlaşan enerji koridoru hakimiyet yarışı tam bir insanlık trajedisine dönmüştür.

Arapların ezilmişliği ve Kürtlerin özgürlük aşkı kullanarak yürütülen bu insanlık dışı mücadele beraberinde hem etnik temizlik, hem sivil katliamlarını getirmiştir.

Geçtiğimiz günlerde TelAbyad’da yaşanan zorunlu Arap ve Türkmen göçünün ardından şimdi de Kobane(AynelArap)’de sivil Kürt kardeşlerimizi hedef alan bombalı saldırıların hiçbir şekilde ne insani, ne de İslami bir gerekçesi olamaz.

Siviller yönelik bu katliamın hem bölgede yaşayan İslami kesimi, hem Suriye’de özgürlük mücadelesi veren İslami hareketleri, hem de İslam dünyasının kendisine son dönemde oldukça umut bağladığı Türkiye’yi uluslar arası camiada zor durumda bırakmak üzere ince tasarlanmış hamleler olduğu aşikardır.

Suriye’de son 4 yıl içerisinde ABD ve Esed’in sivilleri ayırt etmeksizin acımasızca yaptığı hava bombardımanlarının dışında savaşan grupların sivil halka yönelik onlarca bombalı saldırısında binlerce masum sivil hayatını kaybetmiştir.

En son İŞİD tarafından Kobane’deki sivillere yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırılarla içimiz bir daha yanmıştır.

Bu vesileyle Ortadoğu Çözüm Platformu olarak bu saldırıyı en şiddetli bir şekilde kınıyor, hayatını kaybeden masum sivillere Allah’tan rahmet diliyoruz.

Ahmet Akgül

USTAD Başkanı

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2015, 17:50

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER