banner113

USTAD Basın Mensupları ile İftarda Buluştu

Mardin merkezli düşünce kuruluşu USTAD, Mardin’de görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile iftarda bir araya geldi.

USTAD Basın Mensupları ile İftarda Buluştu


Mardin öğretmenevinde basın çalışanları onuruna düzenlenen İftar yemeğine, Mardin milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey ve Abdurrahim Akdağ, Mardin Belediye başkanı Beşir Ayanoğlu ve Dika Genel sekreteri Dr. Tabip Gülbay iştirak etti.

İftar sonrası basın mensubu arkadaşları adına söz alan Habertürk-Akşam Temsilcisi Kadir Üründü, Mardin’de gazetecilik konusuna değindikten sonra Mardinlife gazetesinin yayın hayatına başladığı müjdesini verdi.

Gazeteci Adnan Avuka, haber etiği üzerine durdu ve hayatın içinden rastlanan olağan bir durumun haber niteliği taşımadığını söyleyerek Mardin imajını güçlendirecek haberlere ağırlık verilmesi yönünde tecrübelerini aktardı.

İftar davetinin ev sahibi olarak söz alan USTAD başkanı Ahmet Akgül,  Geçen sene Zinciriye medresesinde başlatılan bu güzel geleneğin, gelecek yıllarda da devam edeceğini belirterek, USTAD’ın çalışmaları ve gelecekte uygulamaya girecek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kuruluş esnasında Mardin merkezli bir düşünce kuruluşu fikrinin bazı dostların belirttiği gibi bölgesel dezavantajları olacağını bildiklerini ve bir  sene içerisinde yaptıkları faaliyetlerim İstanbul veya Ankara’da olması halinde çok daha fazla kabul göreceğini hesapladıklarını söyleyen Akgül, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Kolayı herkes başarır, önemli olan zoru başarmaktır. Bu nedenle, USTAD’ın başta bölgesel ev sahibi olarak, Ortadoğu ve uluslararası arenada hak ettiği yere gelmesini sağlamak adına kendi imkânlarımızla gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin ulusal medyaya taşınmasında, USTAD’ın kısa sürede düşünce dünyasında tanınmasına kuşkusuz en büyük katkıyı hiçbir çıkara dayanmadan, sadece Mardin tanıtımına katkıda bulunduğu gerekçesi ile buradaki basın mensubu arkadaşlarım vermiştir.

Şu bir gerçek ki, düşünce kuruluşlarının en temel ayaklarından birisi medyadır. Bu döngü, bir taraftan medyanın sağlayacağı  haberler,  USTAD’ın analizlerine kaynaklık teşkil ederken, diğer taraftan USTAD’ın kamuoyu ile paylaşacağı her rapor ve analiz basın mensubu arkadaşlarım için bir haber niteliği olacak ve bu döngü sürekli olarak devam edecektir.

Daha sonra konuşmasını yapan Mardin belediye başkanı Beşir Ayanoğlu, USTAD’ın memlekete gelecekte fikirsel manada ciddi katkılar sağlayacağına inandıklarını söyleyerek, altyapı çalışmalarına verdikleri önem ve yaptıkları çalışmaların yanı sıra son zamanlarda sosyal ve kültürel etkinliklere de ağırlık verdiklerini söyledi.

Belediye olarak Mardin tanıtımına artı değer katacak her türlü çalışmayı desteklediklerini ifade eden Ayanoğlu, bu tanıtımı yapacak ekibi burada bir araya getirdiği USTAD başkanı ve gönüllülerine teşekkür etti.

İl ve ilçelerde görevli haber ajansları temsilcileri, muhabirler ile yazarların tam kadro katıldığı iftar programı, güncel meseleler ve basın çalışanlarının çalışma şartları konusunda gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2012, 04:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER