UNAT'tan Maliye Çalışanlarına Kurum İçi Gelir Uzmanlığı Özel Sınavı’nın Açılması Talebi

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) çalışanları için , Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan Kurum İçi Gelir Uzmanlığı Özel Sınavı'nın açılmasını talep etti.

UNAT'tan Maliye Çalışanlarına Kurum İçi Gelir Uzmanlığı Özel Sınavı’nın Açılması Talebi

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT yaptığı yazılı açıklamada, “Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2011 yılında çıkarılan 6111 sayılı Kanununun geçici 9-(1) maddesi ile 18 Şubat 2012 tarihinde Kurum İçi Gelir Uzmanlığı Özel Sınavı açmıştır. Söz konusu sınava; sağlık, eğitim, hava ve yol muhalefeti sebebi ile girememiş çok sayıda GİB personeli bulunmaktadır. Buna ilave olarak GİB bünyesinde 2015 yılı Aralık ayı itibari ile 41 bin 405 personel bulunmaktadır. Söz konusu personelin 15 bin 496'si memur ve diğer personel olarak tanımlanmaktadır. Buna göre; Gelir Uzmanlığı Özel Sınavının şartlarını taşıyan yaklaşık olarak 4 bin 200 çalışan vardır ve bu sınavı beklemektedir. Öte yandan; Ocak 2016 tarihi itibariyle görev ve sorumlulukları açısından aralarında herhangi bir fark bulunmayan, lisans mezunu Gelir Uzmanı olmayan GİB çalışanı ile aynı derece ve aynı kademede aynı görevi yapan Gelir Uzmanı arasında azımsanmayacak düzeyde ücret farkı bulunmaktadır. Aynı kurum içerisinde, aynı masada, aynı işi yapan, aynı sorumluluğa sahip ve aynı derecede bulunan kişiler; maaş ve unvan farklılıklarına maruz kalmaktadır. Bu durum; çalışma barışını olumsuz yönde etkilemekte, personel kendi içerisinde huzursuzluğa ve psikolojik çöküntüye uğramakta, maddi ve manevi olarak yıpranmaktadır. Söz konusu adaletsizliğin giderilmesi ve daha önce 3 defa açılan Kurum İçi Gelir Uzmanlığı Özel Sınavının son 5 yıldır açılmamasından dolayı, 2011 yılında 6111 sayılı kanunda geçici madde eklenerek yapılan uygulamada olduğu gibi yeni çıkacak olan Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanununa geçici bir madde eklenmesi ve Kurum İçi Gelir Uzmanlığı Özel Sınavının açılması gerekmektedir" dedi


               Maliye Bakanı sayın Ağbal'dan Kurum İçi Gelir Uzmanlığı Özel Sınavı'nın açılması konusunda net bir cevap vermesinin beklendiği açıklamada, “Maliye Bakanı Naci Ağbal, katılmış olduğu bir televizyon programında 4 bin 200 kişi adına program sunucusu tarafından sorulan 'Kurum İçi Gelir Uzmanlığı Özel Sınavı açılacak mı' sorusuna cevaben; 'Evet de diyemem, Hayır da diyemem' yanıtını vermişti. Maliye Bakanı Ağbal'dan, 5 yıldır sınav bekleyen binlerce çalışanına kesin bir cevap verilmesinin önemli olduğu düşünülmektedir. Bu konuda kurum içerisinden gelen sorunları iyi bilen Ağbal ve Kurum bürokratlarından Kurum İçi Gelir Uzmanlığı Özel Sınavının açılması konusunda net bir cevap beklenmektedir" diye sözlerini bitirdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2016, 23:47

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER