banner113

Unat“Sivil Memurların Görev Tanımları Acilen Yapılmalıdır.''

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT "TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki (EGM) sivil memurlar her alanda asker ve polisten ayrılmalıdır.

Unat“Sivil Memurların Görev Tanımları Acilen Yapılmalıdır.''
 Sivil memurların yıllardır verilmeyen hakları en kısa sürede verilmelidir" dedi.ılık-Kıyafet Yönetmeliği'nin 6'ncı maddesinde yapılan değişiklikle TSK'daki sivil memurlara kılık kıyafet özgürlüğü için bir adım atıldı. Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmeliğe göre; TSK, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görev yapan sivil memurlar, kılık kıyafet konusunda kendi kurumsal yönetmeliğine değil, genel çerçeve yönetmeliğine tabi olacak.

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT, yapılan düzenlemeyi özgürlüklerin geliştirilmesi ve sivil memurların haklarının verilmesi açısından olumlu bulduklarını kaydetti. TSK ve EGM'de yaklaşık 50 bin sivil memurun görev yaptığını, sivil memurların her alanda asker ve polisten ayrılması gerektiğini vurguladı.

"TSK ve EGM'deki sivil memurların görev tanımları acilen yapılmalıdır"

Sivil memurların 657 Sayılı Devlet Memurları Kanuna tabi olduğunu ancak aynı kanunun farklı maddeleri nedeniyle asker ve polis gibi çalıştırıldığını söyleyen Ümit UNAT, "TSK'daki sivil memurlar, 657 Sayılı Kanunun 232'inci ve 233'üncü maddeleri nedeniyle asker gibi çalıştırılmaktadır. Emniyetteki sivil memurlar ise Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğüne göre polis gibi cezaya tabi tutulmaktadır. Bu yanlışlar acilen düzeltilmelidir. Toplu sözleşmede sivil memurların hukuki durumlarıyla ilgili çalışma yapılmasını karara bağladık. Bu çalışma acilen sonuçlandırılmalıdır. Hem TSK'daki, hem de EGM'deki sivil memurların görev tanımları acilen yapılmalıdır. Sivil memurlara çay dağıtma, çiçek dikme, temizlik yapma, bariyer taşıma gibi işler verilmemelidir. Sivil memurlar, amirlerinin iki dudağı arasında bırakılmayarak devlet memuru onuruna yakışır bir şekilde görevlendirilmelidir" diye konuştu.

Sivil memurların yıllardır verilmeyen haklarının olduğunun altını çizen UNAT, "TSK'da yardımcı hizmetler kadrosunda bulunan sivil memurlar genel idari hizmetler sınıfına geçirilmelidir. Uzman erbaşlıktan memurluğa geçenlerin yaş akdine kadar çalışmasının önü açılmalıdır. Saymanlıkta görevli sivil memurlara saymanlık tazminatı ödenmelidir" ifadesini kullandı.

Ümit UNAT, Emniyet Genel Müdürlüğündeki sivil memurların haklarıyla ilgili ise, "EGM'de 13 yıldır açılmayan görevde yükselme sınavı en kısa sürede açılmalıdır. Doğu ve Güneydoğu da görev yapan teknisyen yardımcılarına terör tazminatı verilmelidir. Teknisyen yardımcısı kadrosundaki sivil memurlar genel idari hizmetler sınıfına geçirilmelidir" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2016, 10:50

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER