Unat;”Bu Millet Çifte Bayramı Hak Ediyor”

Büro Memur Sen Memur Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT memur ve memur emeklileri için bayramlarda verilmesi beklenen emekli ikramiyesi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Unat;”Bu Millet Çifte Bayramı Hak Ediyor”
Ümit UNAT açıklamasında ‘’Bilindiği üzere memur ve memur emeklileri için bayramlarda verilmesi beklenen emekli ikramiyesi konusu uzun süredir askıdaydı. Zaman zaman gündeme gelerek merak uyandıran konunun bu ay netleşmesini bekliyoruz. Kamu Personeli Dayanışma Kurulu (KPDK) tarafından yapılacak toplantıda memur ve memur emeklileri için düşünülen bayram ikramiyesi de masaya yatırılacak. Bu ay içerisinde yapılacak toplantı ile netleşmesi beklenen bayram ikramiyesi kararı kabul edilmesini talep ediyoruz.

GÖZLERİMİZ PERŞEMBE GÜNKÜ KPDK TOPLANTISINDA

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) 29 Mart Perşembe günü toplanıyor. Sendikamız ile bir araya gelecek olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sayın Jülide SARIEROĞLU önderliğinde toplu sözleşmede karara bağlanamayan konular masaya yatırılacak. Masanın en önemli konusu ise geçtiğimiz Ağustos ayında da gündeme getirilen memurlara ve emeklilere yılda iki kez verilmesi öngörülen bayram ikramiyesi.  KPDK görüşmesinde memura bayram ikramiyesi mevzusunda uzlaşma sağlanırsa emekliler yılda iki kez ikramiye alacaklar.

Biz Memur-Sen olarak, toplu sözleşme masasında dini bayram ikramiyesi tutarının en yüksek devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) 2 katı tutarında olmasını istemiştik. Bu tutar üzerinden anlaşma sağlanabileceğini umut ediyoruz. Toplu sözleşme görüşmelerinde bayram ikramiyesi konusunu gündeme getiren Sendikamız Memur-Sen, daha evvel emekliye promosyon ödemesine de ön ayak olmuştuk.

Memur ve emeklilere verilecek bu ikramiye hem milyonlarca kişiye nefes aldıracak, hem bu para piyasaya gireceğinden piyasalarda ciddi bir rahatlama yaşanacak. Cumhurbaşkanımızın bu yönde talimat vereceğini ümit ediyoruz. Şeklinde sözlerini bitirdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 12:25

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER