Unat,” Sözleşmeli Personellerin Sorunları Çözülmelidir”

“Sözleşmeli olarak çalıştırılan kamu çalışanlarının yaşam standardında yükselmeye gidilmeli ve insani hakları iade edilmelidir!”

Unat,” Sözleşmeli Personellerin Sorunları Çözülmelidir”

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT Sözleşmeli Kamu çalışanlarının üvey evlat gibi dışlanmaması gerektiğinin altını çizerek Sözleşmelilerin Haklarında iyileştirilmeye gidilmesi gerektiğini dile getirdi.

Konu ile ilgili Açıklama Yapan Ümit UNAT: “ Öncelikle sürekli dile getirilen sözleşmeli kamu çalışanı ne demektir?  Sorusuna cevap arayarak devam edelim.

Sözleşmeli Kamu Çalışanı: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4. Maddesinin B Bendi hükmü uyarınca kamu kurum ve kuruluşlarında ilgili mali yıl ile sınırlı olarak sözleşmeyle çalıştırılan ve işçi sayılmayan kamu hizmetlileridir.

Gayet açık ve net belirtildiği gibi ilgili kadrolu devlet memurları ile aynı işi yapan fakat sözleşmede belirtilen süre içinde geçici olarak çalıştırılan kadrolu devlet memurlarıyla aynı haklara sahip olması gereken devlet memurlarıdır.

Yaptıkları iş ne kadar 4/A kadrosunda çalışan devlet memurları ile aynı olsa da kazandığı haklar ve yaşam standartları onlara yetişememektedir. Yapılan bu çifte standardının önüne geçilerek yapılan haksızlığın biran önce sona erdirilmesini istiyoruz.

Öncelikle sözleşmeli personelin Tayin Hakkı eşitlenmelidir. Tayin işlemleri ile ilgili yapılan sınırlandırmalar anayasal hakların önüne geçmekle birlikte, anneyi eşinden ve çocuklarından ayırmaya kadar gidiyor.

Sözleşmeli personellerin de kadrolu personel gibi görevde yükselmesi sağlanarak hem çalışan kalitesi arttırılmalı hem de bireysel gelişimin önü açılmalıdır.

Sözleşmeli Personellerin de unvan değişikliğine hak kazanması sağlanarak gelecek planları yapabilen, kariyer sahibi kamu çalışanlarına kavuşulmalıdır.

Sözleşmeli Personellerin harcırah ve tazminat alma yollarının açılması, eşit unvana eşit ücret verilmesi, kadrolu kamu çalışanları gibi sosyal haklardan faydalanılarak yaşam ve geçim kaygısı olmadan çalışılması sağlanmalıdır.

Ayrıca yargılama usulleri de göz ardı edilmemelidir, farklı yargılamaya tabi tutulma durumları ortadan kaldırılmalıdır.

Bizler millet olarak devlete ve devlet çalışanlarına değer veren bir kültürden geliyoruz. Biliyoruz ki kamu çalışanlarımız ne denli çalıştığı kuruma değer verir ve kendisini o kuruma adarsa halkımız da o denli memnuniyet duyacaktır. Ayrıca sözleşmeli personeller sadece halkımızın kurumlardaki sorunlarını çözmekle kalmıyor, ülkemizin aydınlık gelecekleri olan çocuklarımızı da yetiştiriyorlar. Çocuklarımızın sorunsuz ve geleceğe güvenle bakan öğretmenlerimiz tarafından eğitilmesi için sözleşmeli personel haklarında düzenlemeye gidilmesi gerekmektedir.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2018, 23:36

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER