banner113

UNAT “Sivil Memurlar, Devlet Memuru Onuruna Yakışır Bir Şekilde Çalıştırılmalıdır”

Büro Memursen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT Mardin Emniyet Genel Müdürlüğü Bünyesinde Mardin Polisevi ve Mardin Emniyet Müdürlüğünde görev yapan Sivil Memurlarla yaptığı görüşmelerden sonra sivil memurlarla alakalı olarak basına açıklamalarda bulundu.

UNAT “Sivil Memurlar, Devlet Memuru Onuruna Yakışır Bir Şekilde Çalıştırılmalıdır”
Unat ,“Sivil memurlar, devlet memuru onuruna yakışır bir şekilde görevlendirilmediği gibi yıllardır hakları da verilmemektedir. Sivil memurlar, devlet memuru onuruna yakışır bir şekilde çalıştırılmalıdır” dedi.

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak yaklaşık 15 bin kişinin görev yaptığını belirtti. Sivil memurların her ne kadar 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabii olsalar da sadece isim olarak devlet memuru olduğunu ileri süren Ümit UNAT, “Çünkü bu kardeşlerimiz, uygulamada devlet memuru olarak değil, işçi olarak görülmekte ve çalıştırılmaktadır. Sivil memur kardeşlerimizin maalesef bir görev tanımı dahi bulunmamaktadır. Sivil memurlar, devlet memuru onuruna yakışır bir şekilde görevlendirilmediği gibi yıllardır hakları da verilmemektedir. Kadrosu teknisyen yardımcısı olan memura çay dağıttırılmakta, temizlik yaptırılmakta, yeri geldiğinde bahçe sulattırılıp badana boya yaptırılmaktadır. 657 Sayılı Kanun ile işe alınan sivil memurlar, devlet memurları kanununda yer almayan Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğüne göre polis gibi cezaya tabi tutulmaktadır. Bu yüzden sivil memurlar, amirlerinin iki dudağı arasına sıkışıp kalmaktadır. Bu yaşananların, ne Devlet Memurları Kanunu’nda, ne de Anayasa’nın eşitlik ilkesinde yeri vardır. Emniyetteki sivil memurlar, ırgat değildir, amirinin iki dudağı arasına sıkışmış köle değildir. Sivil memurlar, devlet memurudur ve devlet memuru onuruna yakışır bir şekilde çalıştırılmalıdır” dedi.

 

HAKSIZLIKLARA ARTIK ‘YETER’ DİYORUZ

Sivil memurların teşkilat içerisinde çalışmaları nedeniyle polislerin maruz kaldıkları psikolojik baskıya maruz kaldığını ve psikolojik olarak yıprandığını vurgulayan UNAT, “Ceza alırken polis gibi görülen ancak iş ödüle gelince yok sayılan sivil memurlara ne yıpranma payı ne de terör tazminatı verilmektedir. Büro Memur-Sen olarak, emniyetteki sivil memurların uğradığı haksızlıklara artık ‘Dur’ diyoruz. Artık ‘Yeter’ diyoruz. Büro Memur-Sen olarak, Sivil memurların hakları ile ilgili yasal çalışmaların bir an önce yapılmasını istiyoruz. Yaklaşık 11 yıldır açılmayan görevde yükselme sınavının en kısa zamanda açılmasını istiyoruz. Sivil memur kardeşlerimizin acilen görev tanımının yapılmasını istiyoruz. Sivil memurların Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğü’nden çıkarılmasını istiyoruz. Sivil memurlara yıpranma payı istiyoruz. Polislere ödenen terör tazminatının sivil memurlara da verilmesini istiyoruz. Kısacası, sivil memurların devlet memuru onuruna yakışır bir şekilde çalışmasını istiyoruz” diye sözlerini bitirdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2015, 07:31

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER