banner113

Unat: 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Kanunu acil olarak değişmesi lazım.

Büro Memur Sen Mardin Şube Başkanı Ümit Unat 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunun acil olarak değişmesi gerektiğini belirtti.

Unat: 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Kanunu acil olarak değişmesi lazım.

Unat konuyla ilgili yayınladığı basın açıklamasında, kamu görevlileri sendikaları ve toplu sözleşme kanunu (4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu) çok acil olarak değişmesi gerektiğini söyledi.

Büro Memur Sen Mardin Şube Başkanı Ümit Una basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

peki neden ?

 ***ne kadar olumsuzluk varsa yetkili sendikaya mal edilecek ve faturası da yetkili sendikaya kesilecek. 

***ama bir kazanım elde edildiğinde ise yetkisiz sendikaların tümü bizde talep etmiştik deyip bir de fotoğraf ekleyip yetkili sendikanın kazanımını sahiplenme algısı oluşturuyor.

***yetkili sendikaların dışında yetkisiz sendikaların mali ve özlük hakların düzenlenmesinde işçi sendikalarında olduğu gibi taraf kabul edilmemesi,

***sendika üyesi olanlar ile sendika üyesi olmayanlar asla bir olmamalı.

***yetkili sendika ile yetkisiz sendika bir olmamalı.

***bir milyon üyesi olan ve Türkiye'nin tüm illerinde ve tüm kurumlarında teşkilatlanarak kurumsal kimliğini oluşturan bir sendika üyesi ile hiç bir yerde ve kurumda teşkilatlanmamış ismi bile duyulmayan merdiven altında faaliyet gösteren ve sadece 50 tane üyesi olan yetkisiz bir sendika üyesi ile aynı kefeye konuyorsa burada yetkili sendikadan bahsetmek örgütlenmenin mantığına ve ruhuna aykırıdır yetkili sendikayı itibarsızlaştırmaktan başka bir şey değildir.

**sendikalar yetkisi kadar söz hakkı olmalıdır. aksi takdirde verilen emek ve nimet mücadelesine haksızlık edilmiş olacaktır.

**toplu sözleşme ikramiyesinin toplu sözleşme masasının muhatap kabul ettiği ilk üç konfederasyon üyelerine yetkileri oranında verilmelidir..

**2019 yılında yapılacak olan 5. dönem toplu sözleşmesi bu sorunları mutlaka çözmelidir. aksi takdirde SENDİKACILIĞIN BİR MANTIĞI KALMAYACAKTIR.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2019, 20:00

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER