Umut Kervanı Vakfından Yetimlere bayram harçlığı.

Mardin Umut Kervanı Vakfı, “Bayram Harçlığı” projesi kapsamında bayram harçlıklarının bulunduğu 40 zarfı, yetim ve muhtaç çocuklara dağıttı.

Umut Kervanı Vakfından Yetimlere bayram harçlığı.

Mübarek Ramazan ayında yardım faaliyetlerini sıklaştıran Mardin Umut Kervanı Vakfı, son olarak başlattığı “Yetim ve Muhtaca Bayram Harçlığı Projesi” ile gündemde... Proje kapsamında aralarında yetim, muhtaç ve üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 40 kişiye yaklaşık 5 bin TL bayram harçlığı dağıtıldı.

“Hayırseverlerin destekleri olduğu müddetçe çalışmalarımız devam edecek”

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Mardin Umut Kervanı Vakfı Temsilcisi Fatih Akman, son olarak “Yetim ve Muhtaca Bayram Harçlığı Projesi” ile Ramazan ayı çalışmalarını taçlandırdıklarını ve hayırseverlerin destekleri olduğu müddetçe bu tür çalışmaları devam edeceklerini söyledi.

Mardin Umut Kervanı Vakfı olarak Ramazan ayında çok güzel çalışmalara imza attıklarını söyleyen Akman, “Ramazan ayı faaliyetlerindeki son çalışmamız ‘Yetim ve muhtaca bayram harçlığı projesi’ oldu. Proje kapsamında yetim muhtaç ve üniversite öğrencileri olmak üzere kişiye bayram harçlıklarının bulunduğu zarfları dağıttık. Yaptığımız bu kampanya ya Avrupa’dan dahi katkı sunanlar oldu. Rabbim katkı sunan herkesten razı olsun. Bir nebzede olsa yetim kardeşlerimizin kalbine dokunmuşsak ne mutlu bize… Hayırseverlerin destekleri olduğu müddetçe bu çalışmalarımız devam edecektir. Bu tür insani çalışmalara insanlık adına sahip çıkılması lazım bu bir vicdan, insanlık ve iyilik çalışmasıdır. Bunun görmemezlikten gelinmemesi lazım. Bu tür yardım faaliyetlere sahip çıktığımız müddetçe insanlık yaşayacaktır. Bayram harçlığı zarflarımız 50 ile 300 TL arasında değişiyordu muhtaçlık durumlarına göre dağıttık. Dağıttığımız TL miktarı toplam da 5 bin’e yakındı.” diye belirtti.

“Bize bayram harçlığı verildiği için çok mutluyuz”

Mardin Umut Kervanı Vakfı tarafından kendilerine bayram harçlığı verildiği için çok mutlu olduğu söyleyen Muhammed Enes Dinç, şunu söyledi:

“Bize bayram harçlığı verdikleri için Allah Umut Kervanı Vakfı’ndan razı olsun. Allah, Umut Kervanı Vakfı’na bağışta bulunanlardan da razı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkesin bayramı mübarek olsun.”

“Allah onlardan razı olsun”

Herkesin Ramazan Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Cud Abdullah adlı Suriyeli kız çocuğu ise kendilerine bayram harçlığı verdikleri için Mardin Umut Kervanı Vakfı’na teşekkür ederek, kendilerine hayır dualarında bulundu. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2019, 15:42

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER