Umut Kervanı Mardin’de Yüzlerce Aileye Kurban Eti Ulaştırdı

Kurban Bayramı vesilesiyle çalışma yapan Umut Kervanı, kurban bağışında bulunan hayırseverlerin kurban etlerini Mardin’de Yüzlerce Aileye ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Umut Kervanı Mardin’de Yüzlerce Aileye Kurban Eti Ulaştırdı

Mardin Umut Kervanı Kurban Bayramı vesilesiyle yürüttüğü çalışmanın neticesinde yüzlerce yetim, öksüz, dul, fakir ve muhtaç aileye kurban eti ulaştırarak, onları sevindirdi.

 

Aylar öncesinden Kurban Bayramı çalışmalarına başlayan Mardin umut Kervanı bayramın ikinci ve üçüncü gününde Yeşilli, Artuklu merkez ve Ortaköy Mahallesinde vekaletleri alınan 38 adet küçükbaş kurbanın kesimini gerçekleştirdi.  Vekaletle kesilen 38 adet küçükbaşın yanısıra muhtaçlara dağıtılmak üzere hissesi gelen 2 büyükbaş ve 7 küçükbaşın etleriyle beraber toplamda 45 adet küçükbaş ve 2 büyükbaşın kırmızı et paketlerine dönüştürüldü.

Kırmızı et paketleri eş zamanlı olarak çalışmaya gönüllü olarak destek veren ve sahaya inen onlarca Mardin Umut Kervanı üye ve gönüllüsü tarafından Artuklu Merkez Mahalleleri, Kabala, Ortaköy, Yaylı, Yeşilli ve Mazıdağı merkezde 434  ihtiyaç sahibi aileye dağıtıldı.

Hayırseverlerin vekalet usulü dışında kesip etlerini bağışladıkları kurban etlerini bayramın ilk gününden itibaren ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmaya başladıklarını belirten Mardin Umut Kervanı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih AKMAN, bu bayramda da yetim ve muhtaçların yüzlerinin güldürmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Hayırseverlerin bağışladıkları kurban etlerini biran önce ailelere ulaştırmanın ve onlara umut olmanın gayretinde olduklarını ifade eden AKMAN, daima veren el ile alan el arasında köprü görevi görmenin haklı gururunu yaşadıklarını da belirtti.

Tüm Müslümanların Kurban Bayramı’nı tebrik eden ve bayramın özelde ümmet genelde insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyen AKMAN, yetim ve muhtaçların iyi bir bayram geçirme çabamızın yanında senenin on iki ayında yetim ve muhtacın umudu olma kararlığımızı görmeye devam edeceksiniz inşallah, dedi.

“Mardin Umut Kervanı olarak kurban eti bağışlarını ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık”

Hamdolsun, Mardin Umut Kervanı’na başvurmuş olup tespiti yapılmış ailerimizden kırmızı et paketi vermediğimiz aile kalmadı. Yüzleri bulan kayıtlı yetim ve muhtaç ailemizin tümüne ulaştık.

 “Hayırseverlerin desteğiyle yetim ve muhtaçlara umut olduk. Hayırsever kardeşlerimizin desteğiyle umut olmaya da devam edeceğiz. Bu vesileyle hayırseverlere desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz”

Kurban eti bağışında bulunan hayırseverlere teşekkür eden AKMAN, “Başta dedik, Rabbim kurbanlarımızı kabul, bayramımızı mübarek etsin, dedik. Rabbim, Umut Kervanı aracılığıyla kurbanlarının ihtiyaç sahiplerine ulaşması noktasında Mardin Umut Kervanı’na müracaat eden tüm hayırseverlerden razı olsun ve hayırlarını kabul etsin..” diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2020, 16:16

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER