Türkonfed Mardin’de Eğitim Toplantısı Gerçekleştirdi

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Mardin’de eğitim toplantısı düzenledi.

Türkonfed Mardin’de Eğitim Toplantısı Gerçekleştirdi

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED) tarafından Mardin Hilton Otel'de düzenlenen eğitim toplantısına konuşma yapan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, Mardin’in Turizm ve Tarım’da hak ettiği yerde olmadığını söyledi.

 

TÜRKONFED’in Doğu ve Güneydoğu Girişimcileri için düzenlenen Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesinin eğitim toplantısına Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, Mardin Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Abdulnasır Duyan ve çok sayıda Mardinli iş adamları ve davetliler katıldı.

 

Toplantıda konuşan Akay, Mardin'in Orta Doğu'ya açılan ve hem yer altı hem de yer üstü kaynakları bakımından güçlü bir il konumunda olduğunu belirtti.Mardin sanayisinin yanlış ve yetersiz yatırımların yanı sıra ekolojide başarılı olmadığı için gelişmediğini ifade eden Akay, ''Geçmişe baktığımız zaman, bundan on sene öncesinden bugüne geldiğimizde üç kat büyümeyle karşılaştık. Demek ki burada güçlü bir potansiyel var. İş insanları yaratmış oldukları istihdamla, eğitimli insanların burada kalmasına öncülük ediyorlar. Burada iş kalitesi ve yaşam standartları pek uygun değil, bizim bu konularda çalışma yürütmemiz gerekiyor. Mardin, turizm ve tarımda da hak ettiği yer değil. Doğru politikalarla daha ileriye taşıyabiliriz'' şeklinde konuştu.

 

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, Büyükşehir Belediyesi olarak Kadın Politikaları ve Yerel Ekonomiyi Güçlendirme adında iki tane daire başkanlığı kurduklarını belirterek, ''Yerel de güçlenmek adına ve yerelde neler yapabiliriz düşüncesiyle, Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığını kurduk. Aynı şekilde kadınlarımızın ürettiği birçok ürün var, bu ürünler pazarlarda satılıyor ve hatta ihracatı yapılıyor. Ancak bunların kadın emeği olduğu görülmüyor ya da kadına doğrudan bir kazanımı olmuyor. Bizler kadınları nasıl daha görünür kılabiliriz. Bu üretimleri nasıl aracısız bir şekilde nasıl buluşturabiliriz politikalarını uygulamak için de Kadın Politikaları Daire Başkanlığını kurduk'' diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2015, 07:49

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER