banner113

Türkiye’nin ilk yerli ve milli tren projesinde Mardin’in gururu oldu

Yerli ve milli kaynaklarla tasarım ve üretimi tamamlanan Milli Elektrikli Tren Seti’nin fabrika testleri Sakarya’da başladı.

Türkiye’nin ilk yerli ve milli tren projesinde Mardin’in gururu oldu
Projenin yurt içi ve yurt dışı tüm tasarım ve imalat süreçlerini ise Mardinli Mekatronik Mühendisi Mehmet Şakir Çelebioğlu’nun koordinatörlüğünde gerçekleşti.Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi’nin (TÜVASAŞ) Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde Türkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli tren setinin tasarım ve üretim süreci tamamlandı. Sakarya’da raylara inen trenin fabrika testleri yapılırken 2015 yıllında başlayan yerli ve milli elektrikli trenin yurt içi ve yurt dışı tüm tasarım ve imalat süreçlerini 2017 yılında atanan Mehmet Şakir Çelebioğlu’nun koordinatörlüğünde yapıldı.

2010 yılından itibaren Ulaştırma ve Alt yapı Bakanlığı Kurumu olan Türkiye Vagon Sanayi A.Ş.de görev yapan Kızıltepe doğumlu olan Çelebioğlu, 2008-2010 yılları arasında özel sektörde yine Milli Askeri Keşif uydusu Göktürk Uydu projesinde şef mühendis olarak yer almıştı.
Mehmet Şakir Çelebioğlu kimdir?

1983 yılında Mardin’in Kızıltepe ilçesinde doğmuş olup ilk ve orta öğrenimini Kızıltepe’de tamamlamıştır. 2008 yılında Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği bölümünü birincilikle bitirerek onur öğrencisi olmuştur. 2008-2010 yılları arasında özel sektörde yine Milli Askeri Keşif uydusu Göktürk Uydu projesinde şef mühendis olarak çalışmıştır. 2010 yılından itibaren Ulaştırma ve Alt yapı Bakanlığı Kurumu olan Türkiye Vagon Sanayi A.Ş.de çalışan Mehmet Şakir Çelebioğlu 2017 yılından itibaren Milli Tren Projesi Koordinatörü olarak çalışmaktadır. Mehmet Şakir Çelebioğlu Projenin tüm tasarım ve imalat sürecini yönetmiş ve ekibi ile birlikte milli tren projesinin bu seviyeye getirmiştir. Mehmet Şakir Çelebioğlu iyi seviyede İngilizce,  Almanca ve orta derece Arapça bilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2020, 08:42

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER